Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρά την άνοδο των Πρασίνων η Βαυαρία έγινε δεξιότερη – Στο 10,3% οι εθνικιστές του AfD

Παρά την άνοδο των Πρασίνων η Βαυαρία έγινε δεξιότερη – Στο 10,3% οι εθνικιστές του AfD
O βασικός λόγος της ανόδου του AfD ήταν ότι παρουσίασαν την πιο καθαρή αντιμεταναστευτική στρατηγική, τάχθηκαν κατά των μεταναστών με πολύ σαφή τρόπο.
Παρά την μεγάλη πτώση των Χριστιανοκοινωνιστών και την σημαντική άνοδο των Πράσινων που έγιναν δεύτερο κόμμα η Βαυαρία έγινε δεξιότερη με τους εθνικιστές του AfD να καταγράφει την μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση από 0% το 2013 στο 10,3% το 2018.
Οι Χριστιανοκοινωνιστές το CSU ο παραδοσιακός εταίρος του CDU της Merkel από 47,7% υποχώρησε στο 37,2% είναι μεν πρώτο κόμμα αλλά υπέστη ισχυρές απώλειες.
Οι Πράσινοι από 8,6% βρέθηκαν στο 17,7%, το Κόμμα Ελεύθερων Ψηφοφόρων που θεωρείται κεντροδεξιό κόμμα εμφάνισε 11,7% από 9% και το AfD οι εθνικιστές από 0% βρέθηκαν στο 10,3%.
Εάν το CSU υπέστη απώλειες αλλά κράτησε την πρώτη θέση οι σοσιαλιστές SPD συνετρίβησαν από 20,6% υποχώρησαν στο 9,6% και βρέθηκαν στην 5η θέση από 2η θέση το 2013.
Εάν αθροίσουμε τα κεντροδεξιά και ακροδεξιά κόμματα κατέλαβαν το 64% των ψήφων από 60% το 2013 ενώ τα κεντροαριστερά κόμματα κατέλαβαν το 30,4% των ψήφων.

Τα βασικά ερωτήματα είναι
1)Γιατί είχαν τέτοιας κλίμακας απώλειες οι Χριστιανοκοινωνιστές
2)Γιατί κατάρρευσαν οι σοσιαλιστές;
3)Γιατί ισχυροποιήθηκαν οι Πράσινοι
4)Γιατί ισχυροποιήθηκαν οι εθνικιστές του AfD;

Απαντήσεις

1)Οι Χριστιανοκοινωνιστές υπέστησαν μεγάλες απώλειες – κράτησαν όμως την πρώτη θέση καθώς πλήρωσαν τις κόντρες με την Merkel για το προσφυγικό αλλά και για άλλα θέματα.
Το CSU είχε ταχθεί υπέρ μιας πιο αυστηρής προσέγγισης για τους μετανάστες κόντρα στον κυβερνητικό εταίρο την Merkel.
Οι περισσότερες εκροές του CSU ήταν προς τους πράσινους
2)Οι σοσιαλιστές καταποντίστηκαν σχεδόν όλο οι απώλειες τους πήγαν στους πράσινους.
Οι σοσιαλιστές όχι μόνο στην Γερμανία αλλά και σε όλη την Ευρώπη βρίσκονται υπό καθεστώς κατάρρευσης.
3)Οι Πράσινοι που υποστήριζαν την υγεία των μελισσών ισχυροποιήθηκαν κυρίως γιατί κόντρα στα άλλα κόμματα τάχθηκαν υπέρ των μεταναστών.
Η Katharina Schulze, η 33ηχρονη αρχηγός των βαυαρών Πρασίνων, μαζί με τον Ludwig Hartmann, αποκάεσαν το αποτέλεσμα της Βαυαρίας "ιστορικά".
Οι Πράσινοι είναι σήμερα το μόνο γερμανικό κόμμα το οποίο έχει ταχθεί υπέρ των μεταναστών.
Το γερμανικό Κόμμα των Πράσινων έχει κυβερνήσει με διαφορετικούς συνασπισμούς σε όλη τη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες.
Σε περιόδους αιχμής, οι Πράσινοι έχουν κυβερνήσει 11 από τα 16 ομόσπονδα κράτη της Γερμανίας.
Ωστόσο οι Χριστιανοκοινωνιστές θεωρούν ότι δεν μπορούν να συνεργαστούν με τους Πράσινους.
5)Αν οι Πράσινοι ισχυροποιήθηκαν σχεδόν 9% από 8,6% το 2013  στο 17,7% το 2018 λόγω φιλικής προς τους μετανάστες πολιτικής οι εθνικιστές του AfD έκαναν θεαματικό άλμα, είχαν την μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση 10,3% από 0% το 2013 και μάλιστα σε ένα κρατίδιο που παραδοσιακά οι εθνικιστές βρίσκονταν στους κόλπους του CSU.
O βασικός λόγος της ανόδου του AfD ήταν ότι παρουσίασαν την πιο καθαρή αντιμεταναστευτική στρατηγική, τάχθηκαν κατά των μεταναστών με πολύ σαφή τρόπο.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης