Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πώς επηρεάζει το αποτέλεσμα της Βαυαρίας τη γερμανική κυβέρνηση - Παράταση στη Merkel δίνουν οι εκλογές στην Έσση (28/10)

Πώς επηρεάζει το αποτέλεσμα της Βαυαρίας τη γερμανική κυβέρνηση - Παράταση στη Merkel δίνουν οι εκλογές στην Έσση (28/10)
Hγετικό στέλεχος του κόμματος της Merkel (CDU) επιβεβαίωσε, πως θα υπάρξουν επιπτώσεις στον κυβερνητικό συνασπισμό στο Βερολίνο
Επιπτώσεις αλλά όχι διαλυτικές τάσεις φαίνεται, πως θα έχει τελικά για την καγκελαρία το εκλογικό αποτέλεσμα στη Βαυαρία, όπου το κυβερνόν CSU και συμμαχικός σχηματισμός της Angela Merkel κατέγραψε απώλειες 12% σε σύγκριση με τις εκλογές του 2013, αν και έλαβε και πάλι την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης αλλά χωρίς αυτοδυναμία.
Εξάλλου ηγετικό στέλεχος του κόμματος της Merkel (CDU) επιβεβαίωσε, πως θα υπάρξουν επιπτώσεις στον κυβερνητικό συνασπισμό στο Βερολίνο.
«Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι, να περιορίσουμε τις μεταξύ μας αντιπαραθέσεις και να επιτύχουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα» δηλώνει ο Michael Grosse-Broemer,ηγετικό στέλεχος του CDU, στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.
Πάντως δεν αναμένονται άμεσες διορθωτικές κινήσεις, καθώς οι χριστιανοδημοκράτες επιστρατεύουν τις δυνάμεις τους για μία τελευταία κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση τη μεθεπόμενη Κυριακή (28/10) στο κρατίδιο της Έσσης.
Εάν υποστεί και εκεί ήττα o κυβερνητικός συνασπισμός της Angela Merkel, όλα είναι πλέον ανοιχτά και «θα έχουμε πολλές συζητήσεις», όπως έχει δηλώσει σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ο πρόεδρος της Βουλής Wolfgang Schaeuble προειδοποιώντας μάλιστα ότι ο ρόλος της Merkel «δεν είναι πλέον αδιαμφισβήτητος».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης