Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία ζητούν τη διεξαγωγή αξιόπιστης έρευνας για την υπόθεση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου

Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία ζητούν τη διεξαγωγή αξιόπιστης έρευνας για την υπόθεση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου
Οι ΥΠΕΞ των τριών χωρών ζητούν από τη Σαουδική Αραβία να ερευνήσει την ύποπτη εξαφάνιση που για κάποιους θεωρείται δολοφονία 
Την παρέμβαση των υπουργών Εξωτερικών της Γαλλίας, Βρετανίας και Γερμανίας προκάλεσε η «ύποπτη» εξαφάνιση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου της Washington Post Jamal Khashoggi.
Οι ΥΠΕΞ των ευρωπαϊκών χωρών ζητούν αξιόπιστη έρευνα για την τύχη του Σαουδάραβα δημοσιογράφου, σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν λέγοντας ότι:
«Η προάσπισης της ελευθερίας της έκφρασης και της ελευθεροτυπίας, όπως και η εγγύηση της προστασίας των δημοσιογράφων, αποτελούν βασικές προτεραιότητες για τη Γερμανία, τη Βρετανία και τη Γαλλία».
«Σ' αυτό το πνεύμα, πρέπει να ριχθεί φως στην υπόθεση της εξαφάνισης του Σαουδάραβα δημοσιογράφου υπογραμμίζουν και ζητούν από το Ριάντ να διεξαχθεί μια «αξιόπιστη έρευνα», με στόχο «να αναγνωριστούν οι υπεύθυνοι» και να «διασφαλιστεί ότι θα λογοδοτήσουν».
Να σημειωθεί οτο και οι ΗΠΑ έχουν απειλήσει με κυρώσεις τη Σαουδική Αραβία σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι βρίσκεται πίσω από την παράξενη εξαφάνιση του στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Τουρκία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης