Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουβέλης: Ειδικού σκοπού η κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ – Η κυβέρνηση έχει συγκεκριμένη πολιτική

Κουβέλης: Ειδικού σκοπού η κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ – Η κυβέρνηση έχει συγκεκριμένη πολιτική
"H κυβέρνηση έχει συγκεκριμένη πολιτική, αυτήν υπηρετεί και αυτή δρομολογεί", αναφέρει ο Φ. Κουβέλης
«Η κυβερνητική συνεργασία μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, ήταν ειδικού σκοπού, με στόχους: Την έξοδο της χώρας μας από το καθεστώς των μνημονίων, τη δημιουργία των προϋποθέσεων για να μπει η χώρα μας στο δρόμο μίας υγιούς και δίκαιης ανάπτυξης και την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της διαφθοράς και της διαπλοκής», αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ» ο  Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Φώτης Κουβέλης.
Κληθείς να απαντήσει εάν η κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι στρατηγικής σημασίας ή σήμερα επανερχόμαστε στη διαχωριστική γραμμή Δεξιάς – Αριστεράς, ο υπουργός προσθέτει πως «η κυβέρνηση έχει συγκεκριμένη πολιτική, αυτήν υπηρετεί και αυτή δρομολογεί. Γνωρίζουμε όλοι τη διαφορετική θέση του κ. Καμμένου για το θέμα της ονομασίας της FYROM και τη «Συμφωνία των Πρεσπών»».
Σημειώνει δε, ότι ο «υπουργός Εθνικής Άμυνας από τις ΗΠΑ, παρουσίασε στα κυβερνητικά στελέχη της χώρας με τα οποία είχε επαφές, ένα διαφορετικό σχέδιο για τα Βαλκάνια, από αυτό το οποίο υπηρετεί η κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί με συνέπεια την εξασφάλιση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας για όλους τους λαούς της περιοχής».
Σε ό, τι αφορά τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην Δεξιά και την Αριστερά, τονίζει πως «δεν έπαψε ποτέ να υφίσταται», καθώς και ότι «οι εφαρμοζόμενες πολιτικές είναι αυτές που υλοποιούν και εφαρμόζουν τις ιδεολογίες».
Ακόμη, ο κ. Κουβέλης, σημειώνει πως υπάρχουν δύο διακριτοί πόλοι στην πολιτική, ο προοδευτικός και ο συντηρητικός και πως  «στη χώρα μας το ΚΙΝΑΛ, ,όπως εκφράζεται στο επίπεδο της ηγεσίας του, δεν υπηρετεί τη συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων».
Για το εάν θα μπορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστεί με το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη πριν ή μετά τις εκλογές, εκτιμά «όχι πριν τις εκλογές» ενώ μετά από αυτές «θα πρέπει να δούμε το συσχετισμό των δυνάμεων που θα έχει καταγραφεί σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, και το κυριότερο, τη δυνατότητα ή μη να υπάρξουν προγραμματικές συγκλίσεις.
Αναφερόμενος στο ιδεολογικό στίγμα της Ν.Δ. το τελευταίο διάστημα, ο υπουργός μεταξύ άλλων τονίζει πως πρόκειται για ένα εξαιρετικά επιζήμιο για τη χώρα και την κοινωνία μείγμα.
Για τη Συμφωνία των Πρεσπών εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι στη χώρα μας , εφόσον η FYROM τηρήσει όλες τις προϋποθέσεις που θέτει η «Συμφωνία των Πρεσπών», θα κυρωθεί από το Κοινοβούλιο, καθώς θα την στηρίξουν και βουλευτές που δεν ανήκουν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε ό,τι αφορά τα επόμενα βήματα στη µεταµνηµονιακή εποχή για την ανάπτυξη της Νησιωτικής Ελλάδας, την ενίσχυση της Ναυτιλίας και της Ναυτικής Εκπαίδευσης, ο κ. Κουβέλης σημειώνει ότι είναι πολλά και «η ενίσχυση της ναυτιλίας προϋποθέτει την ασφαλή ναυσιπλοΐα και το στόχο αυτό υπηρετεί η νομοθετική μας πρωτοβουλία για τη χορήγηση πιστοποιητικών αξιοπλοΐας από τους νηογνώμονες».
Υπογραμμίζει δε, πως το τελευταίο διάστημα γίνονται κάποια βήματα προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση αλλά δεν είναι αυτά που πρέπει, προκειμένου να συμβάλλει η ναυτιλία στο βαθμό που της αναλογεί στην
αύξηση του ΑΕΠ της χώρας.
Προσθέτει ότι η  ναυτική εκπαίδευση αποτελεί αποφασιστικό μέγεθος για την ασφαλή ναυσιπλοΐα, αλλά και για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής ναυτιλίας, υπενθυμίζει ότι ανέλαβαν τη διακυβέρνηση της χώρας το 80 % των εκπαιδευτικών στις παραγωγικές Σχολές του Εμπορικού Ναυτικού, ήταν ωρομίσθιοι, ενώ από τότε προχώρησαν σε προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών και  ενώ τις επόμενες ημέρες, υπογράφεται το νέο οργανόγραμμα, με το οποίο αυξάνονται οι μόνιμες θέσεις του εκπαιδευτικού προσωπικού.
Παράλληλα «προχωράμε στην αλλαγή του θεσμικού πλαισίου προκειμένου να εκσυγχρονισθούν ο εσωτερικός κανονισμός και ο κανονισμός σπουδών», συμπληρώνει.
Δηλώνει ικανοποιημένος από την εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου για τις νησιωτικές επιχειρήσεις και τονίζει ότι προχωρήσουν στην καθολική εφαρμογή του για όλους τους κατοίκους όλων των νησιών.
Τέλος, αναφέρει ότι «τα προηγούμενα χρόνια, όχι μόνο λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας, αλλά κυρίως λόγω πολιτικών επιλογών αλλά και της αδράνειας, η Ελλάδα έμεινε πολύ πίσω στον τομέα της ναυπήγησης και έδωσε έδαφος σε ανταγωνίστριες χώρες.
Τώρα όμως τα πράγματα αλλάζουν», γεγονός που οφείλεται και στο ότι η χώρα μας αποτελεί παράγοντα ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης