Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Πρέπει να φροντίσουμε όλοι στην ΕΕ για την ασφάλεια των κοινών μας συνόρων και το μεταναστευτικό

Merkel: Πρέπει να φροντίσουμε όλοι στην ΕΕ για την ασφάλεια των κοινών μας συνόρων και το μεταναστευτικό
Η γερμανίδα καγκελάριος έθεσε ως προτεραιότητα το μεταναστευτικό στην ατζέντα της επίσκεψης του Σλοβένου πρωθυπουργού στο Βερολίνο
Για την ανάγκη να φροντίσουν όλες οι χώρες της ΕΕ για την ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων, μέσω συμφωνιών με άλλες χώρες και δείχνοντας αλληλεγγύη εντός της ΕΕ εξέφρασε η A. Merkel κατά τη συνάντησή της με τον φιλοευρωπαίο πρωθυπουργό της Σλοβενίας Marjan Sarec.
Η γερμανίδα καγκελάριος έθεσε ως προτεραιότητα το μεταναστευτικό στην ατζέντα της επίσκεψης του Σλοβένου πρωθυπουργού στο Βερολίνο καθώς μετά την πρόσφατη εκλογή του η Σλοβενία επέστρεψε στις φιλοευρωπαϊκές της αξίες.
Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Merkel δήλωσε ότι «η συμμετοχή στην ΕΕ αποτελεί ένα ζήτημα εξισορρόπησης και αναζήτησης συμβιβασμών, όταν οι χώρες επηρεάζονται σε διαφορετικό βαθμό».
Τα ευρωπαϊκά κράτη παλεύουν εδώ και χρόνια για μια κοινή γραμμή στο θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής. Συγκεκριμένα, το θέμα της κατανομής των μεταναστών μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών είναι ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο, όπως επισημαίνεται στο τηλεγράφημα.
Αναφορικά με τη συνοριακή διαμάχη μεταξύ Σλοβενίας και της γειτονικής της Κροατίας, η γερμανίδα καγκελάριος έκανε έκκληση να υπάρξει λύση. Η Γερμανία θέλει να στηρίξει όλες τις προσπάθειες, αλλά πρέπει πρώτα να δράσουν οι εμπλεκόμενοι. «Με δεδομένο, τα πολλά προβλήματα παγκοσμίως, θα ήταν επιθυμητή η επίλυση αυτού του προβλήματος», δήλωσε η Καγκελάριος.
Τα δύο κράτη μέλη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ έχουν συνοριακή διαμάχη για τον κόλπο του Πιράν, στη βόρεια Αδριατική. Απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της Χάγης παραχωρεί τον κόλπο Πιράν στη Σλοβενία. Εξάλλου, η Κροατία δεν αναγνωρίζει την απόφαση, διότι η Λιουμπλιάνα παραβίασε τους όρους της διαιτησίας, όπως αναφέρεται στο τηλεγράφημα.
Η Merkel δήλωσε ότι πρέπει να γίνει σεβαστή η απόφαση του δικαστηρίου ενώ ο Sarec διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση του θέλει να τηρήσει εποικοδομητική στάση, αλλά θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τη θέση της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης