Διεθνή

Reuters: Τουλάχιστον 12 νεκροί από έκρηξη σε προεκλογική συγκέντρωση στο Αφγανιστάν - Πάνω από 30 τραυματίες

Reuters: Τουλάχιστον 12 νεκροί από έκρηξη σε προεκλογική συγκέντρωση στο Αφγανιστάν - Πάνω από 30 τραυματίες
O εκπρόσωπος της αστυνομίας, Khalil Asir, στην επαρχία Takhar ενημέρωσε ότι είχαν τοποθετηθεί εκρηκτικά σε μία μοτοσυκλέτα
Τουλάχιστον 12 νεκροί και πάνω από 30 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός από έκρηξη σε προεκλογική συγκέντρωση στο Αφγανιστάν, μία ακριβώς εβδομάδα πριν τις εκλογές της 20ης Οκτωβρίου, όπως μεταδίδει το Reuters.
O εκπρόσωπος της αστυνομίας Khalil Asir στην επαρχία Takhar ενημέρωσε ότι είχαν τοποθετηθεί εκρηκτικά σε μία μοτοσυκλέτα, που βρισκόταν κοντά στο σημείο της προεκλογικής συγκέντρωσης, στην οποία επρόκειτο να μιλήσει ο υποψήφιος Nazifa Yousufi Bek.
O Αsir πρόσθεσε ότι οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 12 νεκρούς και 32 τραυματίες, ενώ μεταξύ των θυμάτων είναι τόσο άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας, όσο και πολίτες.
Πάρα πολλοί άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί για να ακούσουν τον υποψήφιο, που δεν είχε φτάσει στο σημείο τη στιγμή της έκρηξης.
Οι υποψήφιοι, ανεξαρτήτως φύλου, δείχνουν μεγάλη γενναιότητα απέναντι στη βία και την πολεμική που δέχονται από συντηρητικούς κύκλους, σε μία προεκλογική εκστρατεία που είναι ένα τεστ για τους δημοκρατικούς θεσμούς της ρημαγμένης από τον πόλεμο χώρας.
Πέντε υποψήφιοι, όλοι άνδρες έχουν χάσει τη ζωή τους σε διαφορετικές επιθέσεις, άλλοι δύο έχουν απαχθεί και τέσσερις ακόμα έχουν τραυματιστεί σοβαρά από σκληροπυρηνικούς Ισλαμιστές μαχητές.
Η επαρχία Takhar στα σύνορα με το Τατζικστάν ήταν για καιρό μία εστία εξέγερσης των Ταλιμπάν, που ζητούν από τον κόσμο να μποϋκοτάρει τις εκλογές.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης