Τελευταία Νέα
Διεθνή

BBC: Οκτώ επιβεβαιωμένοι νεκροί από τους εννέα συνολικά ορειβάτες που έπεσαν σε χιονοθύελλα στα Ιμαλάια

tags :
BBC: Οκτώ επιβεβαιωμένοι νεκροί από τους εννέα συνολικά ορειβάτες που έπεσαν σε χιονοθύελλα στα Ιμαλάια
Ο ένατος ορειβάτης δεν βρέθηκε, αλλά εικάζεται ότι είναι κι αυτός νεκρός
Τουλάχιστον οκτώ ορειβάτες έχασαν τη ζωή τους όταν χιονοθύελλα κατέστρεψε το καταφύγιό τους σε μία κορυφή των Ιμαλαϊων στο δυτικό Νεπάλ, όπως μεταδίδει το BBC.
Μία πενταμελής ομάδα Νοτιοκορεατών και τέσσερις Νεπαλέζοι οδηγοί βρίσκονταν στο καταφύγιο βάσης στο βουνό Gurja, όταν ξέσπασε η θύελλα και ένα ελικόπτερο διάσωσης επιβεβαίωσε την ύπαρξη οκτώ σορών στα χαλάσματα.
Το ελικόπτερο δεν μπόρεσε, ωστόσο, να μείνει περισσότερο στο σημείο, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Ο ένατος ορειβάτης δεν βρέθηκε, αλλά εικάζεται ότι είναι κι αυτός νεκρός και πρόκειται για έναν από τους τέσσερις Νεπαλέζους.
Οι άλλοι τρεις Νεπαλέζοι είναι νεκροί, όπως και οι πέντε Νοτιοκορεάτες.
Ανάμεσα στους νεκρούς φέρεται να είναι και ο Κim Chang - ho ο γρηγορότερος ορειβάτης στον κόσμο, που έχει ανέβει στα 14 ψηλότερα βουνά χωρίς συμπληρωματικό οξυγόνο.
Το καταφύγιο καταστράφηκε ολοσχερώς και την Κυριακή 14/10 μία άλλη ομάδα διάσωσης θα σπεύσει στο σημείο για να συνεχίσει την έρευνα.
Συναγερμός είχε σημάνει από τις 7 Οκτωβρίου και οι ορειβάτες περίμεναν ένα άνοιγμα του καιρού για να φύγουν, όταν ξέσπασε η χιονοθύελλα.
Η κατασκήνωση βάσης είναι σε υψόμετρο 3.500 μέτρων και απέχει μία μέρα περπάτημα από το κοντινότερο χωριό.
Μόνο 30 άνθρωποι έχουν καταφέρει να φτάσουν στην κορυφή του συγκεκριμένου βουνού (7.913 μέτρα) από τις 8.000 που έχεουν συνολικά επιχειρήσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης