Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία επιδιώκει την κατάληψη των πετρελαϊκών πηγών στη Συρία

Η Ρωσία επιδιώκει την κατάληψη των πετρελαϊκών πηγών στη Συρία
Δριμύ κατηγορώ από αξιωματούχο του Πενταγώνου ενάντιο στη Ρωσία 
Δριμύ κατηγορώ ενάντια της Μόσχας εξαπέλυσε η Στρατηγός Leah Lauderback, ανώτατος αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου έως τον περασμένο Ιούνιο, υποστηρίζοντας πως η Ρωσία επιδιώκει ουσιαστικά την κατάληψη των πετρελαϊκών πηγών στη Συρία, όταν μιλά για ανοικοδόμηση της χώρας.
Μιλώντας σε εκδήλωση του αμερικανικού στρατού, ανέφερε ότι η Μόσχα παίζει ένα παιχνίδι «ανταγωνισμού εξουσίας» και, ότι, συγκεκριμένα προσπαθεί να «καταλάβει» πετρελαϊκά πεδία στη Συρία.
«Οικονομικά, ήθελαν να εκμεταλλευτούν πετρελαϊκά πεδία, ενώ θέλουν προσφορές και συμβάσεις για την ανάπτυξη των υποδομών της Συρίας, μακροπρόθεσμα», είπε, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
Εν τω μεταξύ, ο Πρόεδρος Vladimir Putin έχει προσωπικά ασκήσει πίεση στην Γερμανίδα Καγκελάριο Angela Merkel για την ανοικοδόμηση της Συρίας, κατά τη συνάντησή τους τον περασμένο Αύγουστο, στο πλαίσιο λύσεων για τη μείωση των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη.
Η ρωσική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι αν η Συρία ανοικοδομηθεί, τότε οι Σύροι μπορούν να επιστρέψουν σπίτι τους, μια διαδικασία που έχει ήδη ξεκινήσει σε αρκετές μεγάλες πόλεις, όπως το Χαλέπι, μετά την απελευθέρωσή τους από αντάρτες και τζιχαντιστές.
Σύμφωνα με εκθέσεις, το συνολικό κόστος για την ανοικοδόμηση της Συρίας θα φθάσει τα 250 δισεκ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης