«Σκούπα» της Αστυνομίας στην Πελοπόννησο, 74 συλλήψεις

«Σκούπα» της Αστυνομίας στην Πελοπόννησο, 74 συλλήψεις
«Σκούπα» της ΕΛ.ΑΣ. στην Πελοπόννησο
Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση οργανώθηκε εχθές (11 Οκτωβρίου 2018) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητα και διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.
Η επιχείρηση υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.
Συνολικά έγιναν έλεγχοι σε 819 άτομα (639 Έλληνες και 180 αλλοδαπούς), καθώς και σε 628 οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν 120 άτομα (82 Έλληνες και 38 αλλοδαποί).
Συνελήφθησαν 74 άτομα (51 Έλληνες και 23 αλλοδαποί), και συγκεκριμένα 12 στην Αργολίδα (για ναρκωτικά, καταδικαστικό έγγραφο, κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, παράνομο υπαίθριο εμπόριο και παράνομη διαμονή στη χώρα), 7 στην Αρκαδία (για καταδικαστικά έγγραφα, παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και παράνομη διαμονή), 17 στην Κορινθία (για ναρκωτικά, παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και τις ραδιοσυχνότητες, κλοπή οχήματος, καταδικαστικό έγγραφο, παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και παράνομη διαμονή), 18 στη Λακωνία (για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και παράνομη διαμονή), καθώς και 20 στη Μεσσηνία (για ναρκωτικά, κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, καταδικαστικά έγγραφα, παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και παράνομη διαμονή).
Έξι στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκαν:

Από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, μία περίπτωση κλοπής οχήματος, που είχε γίνει στις 6 Σεπτεμβρίου στο Ναύπλιο Αργολίδας. Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ανήλικου, ενώ κατηγορούμενοι είναι και οι 34χρονοι γονείς του, για παραμέληση της εποπτείας του.
Από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, δύο περιπτώσεις κλοπής σε οχήματα, που είχαν γίνει στις 6 και 7 Οκτωβρίου στο Ναύπλιο. Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 34χρονου, για διακεκριμένες κλοπές.
Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, τρεις περιπτώσεις κλοπών σε κατοικίες (22/11/2014, 18/7/2018 και 5/10/2018, αντίστοιχα), σε τοπικές κοινότητες του δήμου Καλαμάτας και στην Καλαμάτα. Σχηματίστηκαν ισάριθμες δικογραφίες σε βάρος 18χρονου, 55χρονου και 52χρονου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν 312 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και έξι παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

Κατασχέθηκαν:

Χασίς συνολικού βάρους 28,6 γραμμαρίων στην Αργολίδα.
Μικροποσότητες ηρωίνης και χασίς, 32 ναρκωτικά χάπια, 4 μαχαίρια, τρεις φορητοί πομποδέκτες και μία βάση ασυρμάτου στην Κορινθία και
Μικροποσότητες και τσιγαριλίκι χασίς στη Μεσσηνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο εισαγγελείς.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι δράσεις αυτές θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS