Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η Ελλάδα στέλνει πλοίο στην τουρκική άσκηση Nusret-2018

Η Ελλάδα στέλνει πλοίο στην τουρκική άσκηση Nusret-2018
Η Ελλάδα στέλνει πλοίο σε τουρκική άσκηση
Σε τουρκική άσκηση θαλάσσιας ναρκαλιείας θα συμμετάσχει ελληνικό πλοίο, κόντρα στις καθημερινές παραβιάσεις των εναέριων συνόρων από την Άγκυρα, όπως εξήγγειλε το τουρκικό Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και μεταδίδει το news.gr.
Η άσκηση Nusret-2018, η οποία θα ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα και θα ολοκληρωθεί στις 25 Οκτωβρίου 2018, είναι τύπου INVITEX και την πρόσκληση έχουν αποδεχθεί πολλές χώρες, όπως και το ΝΑΤΟ.
Η Άγκυρα θα συμμετάσχει με 7 ναρκαλιευτικά, μία κορβέτα, ένα περιπολικό ανοικτής θαλάσσης, ένα ελικόπτερο, μια ομάδα βατραχανθρώπων, μια ομάδα υποβρύχιου drone, δύο ομάδες της Ακτοφυλακής και της Αεροπορίας και ένα C-130.
Με την Μόνιμη Δύναμη Ναρκαλιευτικών του ΝΑΤΟ στην Μεσόγειο θα συμμετάσχουν πλοία αυτού του τύπου από Γερμανία, Γαλλία, Βουλγαρία, Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα. Η Αθήνα σύμφωνα με την ανακοίνωση θα στείλει και ομάδα πυροτεχνουργών.
Παρατηρητές θα στείλουν στην άσκηση οι ΗΠΑ και άλλες 48 χώρες και φορείς.
Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή που μίλησε στο news.gr, οι περιοχές που έχουν δεσμεύσει μέχρι στιγμής οι Τούρκοι είναι σε δικά τους χωρικά ύδατα και ως εκ τούτου το ελληνικό σκάφος θα συμμετάσχει με το «ΝΑΤΟικό καπέλο».
«Εκτός αν στην πορεία αλλάξει κάτι» μας επεσήμανε η πηγή καθώς στο πρόσφατο παρελθόν στην τουρκική άσκηση «Μπλε Φάλαινα», η φρεγάτα «Έλλη» επρόκειτο να συμμετάσχει με «ΝΑΤΟικό καπέλο» αλλά αποσύρθηκε μιας και η Τουρκία έβαλε στην άσκηση και περιοχές εντός FIR Αθηνών όπου δεν είχε δικαιοδοσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης