Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Στο 2,2% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο 2018 - Επιβεβαιώθηκαν οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις

Γαλλία: Στο 2,2% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο 2018 - Επιβεβαιώθηκαν οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις
Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή στη Γαλλία υποχώρησε κατά 0,2% τον Σεπτέμβριο 2018
Πτώση κατέγραψε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Γαλλία για τον Σεπτέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (11/10) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, επιβεβαιώνοντας τις προκατακριτκές εκτιμήσεις
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταλωτή της χώρας αυξήθηκε κατά 2,2% σε ετήσια βάση, έναντι αύξησης 2,3% τον Αύγουστο του 2018.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο ΔΤΚ υποχώρησε κατά 0,2% τον Σεπτέμβριο, έναντι ανόδου 0,5% τον προηγούμενο μήνα.
Σε ότι αφορά τον Εναρμονισμένο Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, ο οποίος παρακολουθείται στενά από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα, η ετήσια άνοδος διαμορφώθηκε στο 2,5% έναντι 2,6% προηγουμένως, ενώ σε μηνιαία βάση, ο ΕνΔΤΚ υποχώρησε κατά 0,2% έναντι ανόδου 0,5% τον Αύγουστο.
Οι τιμές στον τομέα της ενέργειας υποχώρησαν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, και συγκεκριμένα κατά 12,8% ενώ αντίθετα οι τιμές των τροφίμων ενισχύθηκαν κατά 2,8% σε ετήσια βάση.
Εξαιρουμένων των τιμών τις ενέργειας και των τροφίμων, η ετήσια αύξηση του ΔΤΚ επιβραδύνθηκε στο 0,7% έναντι 0,9% τον προηγούμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης