Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα επιτευχθεί εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ - Οι συνομιλίες των δύο χωρών συνεχίζονται

Κίνα: Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα επιτευχθεί εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ - Οι συνομιλίες των δύο χωρών συνεχίζονται
Το κινεζικό Υπουργείο Οικονομικών τόνισε ότι οι συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών συνεχίζονται «μέσω διαφορετικών καναλιών»
Την αισιοδοξία του ότι θα ξεπεραστούν τα εμπόδια που υπάρχουν στις εμπορικές διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ εξέφρασε το Υπουργείο Οικονομικών της Κίνας, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε αξιωματούχος του Υπουργείου, τονίζοντας ότι οι δύο χώρες είναι υπερβολικά ολοκληρωμένες οικονομικά ώστε να ανεχθούν μία αποτυχία στις συνομιλίες.
Η κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου έχει φέρει αναταρραχές στις παγκόσες αγορές δημιουργώντας παράλληλα σύννεφα πάνω από την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.
Τον περασμένο μήνα η Κίνα ανέβαλε την επίσκεψη αξιωματούχων της στις ΗΠΑ, ως αντίδραση για τους δασμούς της Ουάσιγκτον σε κινεζικά προϊόντα, προτρέποντας παράλληλα την αμερικανική κυβέρνηση να δείξει «ειλικρίνεια», αποσύροντας αρχικά τις απειλές για δασμούς.
«Αυτή τη στιγμή η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδό τους», υπογράμμισε ο Αναπληρωτής Σύμβουλος του τμήματος Διεθνών Υποθέσεων του κινεζικού ΥΠΟΙΚ, Zhou Qiangwu, μέσω δηλώσεών του στο Reuters, προσθέτοντας ότι «προσωπικά είμαι λίγο πιο αισιόδοξος».
Ο ίδιος διευκρίνησε ότι «οι συνομιλίες συνεχίζονται, μέσω διαφορετικών καναλιών», τονίζοντας μάλιστα ότι η ακύρωση των επίσημων εμπορικών συνομιλιών είναι μόνο ένα από αυτά τα κανάλια.
Ωστόσο, ο κινέζος αξιωματούχος δεν παρείχε περαιτέρω λεπτομέρειες επί του ζητήματος, υπογραμμίζοντας ότι δεν γνωρίζει πότε θα γίνουν οι επόμενες επίσημες διαπραγματεύσεις.
Τα παραπάνω σχόλια έρχονται στον απόηχο των δηλώσεων του αμερικανού προέδρου, Donald Trump ότι «η Κίνα θέλει να κάνει συμφωνία και λέω ότι δεν είναι ακόμα έτοιμη», καθώς και ότι «έχουμε ακυρώσει μερικές συναντήσεις επειδή λέω ότι δεν είναι έτοιμοι να πραγματοποιήσουν μία συμφωνία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης