Τελευταία Νέα
Διεθνή

Williams (Fed): Η αμερικανική οικονομία τα πηγαίνει πολύ καλά - Αναμένω περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων

Williams (Fed): Η αμερικανική οικονομία τα πηγαίνει πολύ καλά - Αναμένω περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων
Ο πρόεδρος της New York Fed εκτιμά ότι οι περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων θα συμβάλουν καλύτερα στη διαρκή ανάπτυξη της οικονομίας
Τη θέση ότι οι θετικές προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας αποτελούν απαιτούν περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων από την Κεντρική Τράπεζα, διατύπωσε σήμερα (10/10) ο πρόεδρος της New York Fed, John Williams, μέσω ομιλίας του που πραγματοποίησε στην Ινδονησία.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος της New York Fed δήλωσε ότι η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα «έχει επιτχύει τους διπλούς στόχους της όσον αφορά τη μέγιστη απασχόληση και τη σταθερότητα των τιμών όπως δεν είχε κάνει ποτε», προσθέτοντας παράλληλα ότι «η οικονομία των ΗΠΑ τα πηγαίνει πολύ καλά».
Σε ένα τέτοιο περιβάλλον «εξακολουθώ να αναμένω ότι οι περαιτέρω σταδιακές αυξήγσεις των επιτοκίων θα συμβάλουν καλύτερα στη διαρκή οικονομική ανάπτυξη και την επίτευξη των διπλών μας στόχων», αναφέρει μεταξύ άλλων ο John Williams.
«Ένα βασικό μάθημα για τη χάραξη πολιτικής σε έναν διασυνδεδεμένο κόσμο είναι ότι η διαφάνεια και οι ανοιχτές γραμμές επικοινωνίας είναι κρίσιμες για την ελαχιστοποίηση των παρεξηγήσεων, των διαταραχών στις αγορές και της μεταβλητότητας που μπορούν να παρεμποδίσουν τους κοινούς μας στόχους στο να έχουν ισχυρές και σταθερές οικονομίας», πρόσθεσε ο πρόεδρος της New York Fed.
Σε ότι αφορά τις εμπορικές εντάσεις με την Κίνα, ο κ. Williams εκτιμά ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποια σημαντική επίδραση στην αμερικανική οικονομία, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι οι εντάσεις επηρεάζουν τα σχέδια των επενδύσεων και τη στελέχωση των επιχειρήσεων.
Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις του προέδρου της New York Fed βρίσκονται σε κοινή γραμμή με τις πρόσφατες δηλώσεις των υπολοίπων αξιωματούχων της Κεντρικής Τράπεζας, οι οποίοι εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την οικονομία, καθώς και τη διάθεση που υπάρχει για περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης