Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ενισχύθηκε κατά +0,3% η βιομηχανική παραγωγή της χώρας, σε μηνιαία βάση, τον Αύγουστο 2018

Γαλλία: Ενισχύθηκε κατά +0,3% η βιομηχανική παραγωγή της χώρας, σε μηνιαία βάση, τον Αύγουστο 2018
Η παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου στη Γαλλία σημείωσε μηνιαία άνοδο της τάξεως του +0,6%
Άνοδο κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή της Γαλλίας για τον Αύγουστο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (10/10) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, με την αύξηση ωστόσο να είναι η μικρότερη που έχει καταγραφεί τους τελευταίους τρεις μήνες.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή της χώρας ενισχύθηκε κατά +0,3% σε σύγκριση με τον Ιούλιο, γεγονός που αποτέλεσε τον ασθενέσθερο ρυθμό ανόδου από τον Μάιο του 2018, όταν και η βιομηχανική παραγωγή είχε παραμείνει σταθερή.
Σημειώνεται ότι τον προηγούμενο μήνα η βιομηχανική παραγωγή της Γαλλίας είχε καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,8%.
Παράλληλα, η μηνιαία αύξηση της παραγωγής του μεταποιητικού κλάδου διαμορφώθηκε στο +0,6% έναντι +0,5% τον προηγούμενο μήνα.
Ο τομέας του μεταφορικού εξοπλισμού υχοχώρησε κατά -2,4%, η παραγωγή πετρελαίου μειώθηκε κατά -0,9% ενώ αντίθετα η παραγωγή μηχανημάτων σημείωσε άνοδο της τάξεως του +1%.
Σε ότι αφορά τον κατασκευαστικό κλάδο, η παραγωγή σημείωσε οριακή άνοδο της τάξεως του +0,2% έναντι πτώσης -1,3% τον προηγούμενο μήνα.
Για το τρίμηνο Ιουνίου-Αυγούστου 2018, η μεταποιητική παραγωγή ενισχύθηκε κατά +1,1% ενώ η βιομηχανική παραγωγή συνολικά κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +1% σε σχέσει με τους τρεις προηγούμενους μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης