Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UniCredit για αγορές: Η Ιταλία «πληρώνει» τη ρητορική των Salvini και Di Maio

UniCredit για αγορές: Η Ιταλία «πληρώνει» τη ρητορική των Salvini και Di Maio
Οι επενδυτές δεν εμπιστεύονται την ιταλική κυβέρνηση, υποστηρίζει (και) η UniCredit
Οι επενδυτές «προσαρμόζονται» στην πολιτική που επέλεξαν να ακολουθήσουν οι Luigi Di Maio και Matteo Salvini, σχολιάζει ο Erik Nielsen, αναλυτής της ιταλικής τράπεζας UniCredit.
Όπως σημειώνει σε e-mail του στο κανάλι CNBC, πλεόν οι αγορές έχουν καταλάβει πως οι οικονομικές πολιτικές δεν χαράζονται από τον υπουργό Giovanni Tria, αλλά από τους αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης, επικεφαλής σε Λέγκα του Βορρά και Κίνημα Πέντε Αστέρων.
Επισημαίνεται πως ο υπουργός Οικονομικών δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει την υπόσχεσή του για τον προϋπολογισμό του 2019, δηλαδή να διατηρήσει το έλλειμμα κάτω από 2% του ΑΕΠ, και εν τέλει, το προσχέδιο προϋπολογισμό παρουσιάζει έλλειμμα της τάξεως του 2,4%.
Ο αναλυτής της UniCredit εστιάζει και στη ρητορική που υιοθετούν οι δύο αντιπρόεδροι της Ρώμης, η οποία αυξάνει ακόμη περισσότερο τις ανησυχίες των επενδυτών.
Μεταξύ άλλων, οι κκ. Luigi di Maio και Matteo Salvini έχουν χαρακτηρίσει «εχθρούς της Ευρώπης» τόσο τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όσο και τον Επίτροπο Οικονομικών -Jean Claude Juncker και Pierre Moscovivi.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έστειλε επιστολή στην Ιταλία την περασμένη Παρασκευή (5/10), υπογραμμίζοντας ότι το σχέδιο προϋπολογισμού παρουσιάζει μια «σημαντική απόκλιση» από τους ευρωπαϊκούς δημοσιονομικούς κανόνες.
Νωρίτερα σήμερα, 9 Οκτωβρίου 2018, οι αποδόσεις στα κρατικά ομόλογα της Ιταλίας εκτοξεύθηκαν σε υψηλό 5 ετών -στο 3,7% το 10ετές.
Οι αποδόσεις για 10ετές και 2ετές κρατικό ομόλογο, με βάση το σημερινό (9/10) του ιταλικού χρηματιστηρίου:



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης