Τελευταία Νέα
Διεθνή

Katainen (Κομισιόν): Ευάλωτη η Ιταλία - Πολύ δύσκολες οι διαπραγματεύσεις

Katainen (Κομισιόν): Ευάλωτη η Ιταλία - Πολύ δύσκολες οι διαπραγματεύσεις
Νωρίτερα, η ιταλική κυβέρνηση ζήτησε ήρεμο διάλογο με τις Βρυξέλλες σχετικά με τον προϋπολογισμό
Αποφασισμένες να μην κάνουν ούτε ένα βήμα πίσω από τις θέσεις τους όσον αφορά την ιταλική οικονομία εμφανίζονται οι Βρυξέλλες, αν και η ιταλική κυβέρνηση ζήτησε ήρεμο διάλογο.
«Η θέση της Ιταλίας είναι πολύ ευάλωτη και κατά συνέπεια οι διαπραγματεύσεις ενδεχομένως να είναι πολύ δύσκολες» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Jyrki Katainen, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Ελσίνικι.
«Η Κομισιόν αναμένει περισσότερες λεπτομέρειες από την Ιταλία για το πως σχεδιάζει να οικοδομήσει τον προϋπολογισμό της τα επόμενα χρόνια» τόνισε και πρόσθεσε «ανησυχούμε ότι η Ιταλία θα παρουσιάσει μη ρεαλιστικούς δημοσιονομικούς στόχους ή προβλέψεις για την ανάπτυξη και ότι οι διαπραγματεύσεις θα αποδειχθούν δύσκολες».
Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Giovanni Tria, απηύθυνε -από το βήμα της ιταλικής βουλής- έκκληση για ήρεμο διάλογο με τις Βρυξέλλες, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι οι στόχοι δεν αλλάζουν, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Ιταλός πρωθυπουργός Giuseppe Conte.
Εν τω μεταξύ, το ΔΝΤ προχώρησε στην υποβάθμιση των εκτιμήσεών του για την ανάπτυξη της ιταλικής οικονομίας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΔΝΤ, το ιταλικό ΑΕΠ πρόκειται να αυξηθεί κατά 1,2% το 2018 και κατά 1% το 2019, ενώ πέρυσι, είχε σημειώσει αύξηση της τάξης του 1,5%.
Σε σχέση με τον περασμένο Απρίλιο, η πρόβλεψη αύξησης του ΑΕΠ της χώρας αναθεωρήθηκε προς τα κάτω κατά 0,3 ποσοστιαίες μονάδες για φέτος και 0,1 ποσοστιαίες μονάδες για το επόμενο έτος.
Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης τονίζουν ότι πρόκειται για την χαμηλότερη οικονομική ανάπτυξη της Ευρωζώνης.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τονίζει ότι «η Ιταλία θα έπρεπε να διατηρήσει τις μεταρρυθμίσεις της αγοράς της εργασίας και των συντάξεων που εγκρίθηκαν στο παρελθόν».
Παράλληλα, ζητείται απελευθέρωση των διαπραγματεύσεων για τις συμβάσεις εργασίας και να παραμείνει η κυβερνητική δράση της Ιταλίας εντός ευρωπαϊκών πλαισίων για να μην χαθεί η εμπιστοσύνη των αγορών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης