Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην «αγκαλιά» του ΔΝΤ προσφεύγει το Πακιστάν, ζητά οικονομική βοήθεια με όρους

Στην «αγκαλιά» του ΔΝΤ προσφεύγει το Πακιστάν, ζητά οικονομική βοήθεια με όρους
Οικονομική βοήθεια από το ΔΝΤ ζητά το Πακιστάν
Οικονομική βοήθεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) αναμένεται να ζητήσει η κυβέρνηση του Πακιστάν, όπως γνωστοποίησε σήμερα (8 Οκτωβρίου 2018) ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Asad Umar, έπειτα από το "πράσινο φως" του νέου πρωθυπουργού, Imran Khan.
Η έντονη μεταβλητότητα στις συναλλαγματικές ισοτιμίες και η υποτίμηση του τοπικού νομίσματος έχει προκαλέσει προβλήματα στη χώρα της Μέσης Ανατολής, επιφέροντας τεράστιο πλήγμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών και, επακόλουθα, το χρέος.
"Επί του παρόντος, έχει ληφθεί απόφαση να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ, με τη διαβεβαίωση ότι οι πολιτικές που θα εφαρμοστούν μετά τη διάσωση δεν θα επιβαρύνουν τους φτωχούς", είπε μεταξύ άλλων σε βίντεο ο κ. Umar.
Ο Πακιστανός υπουργός Οικονομικών θα ηγηθεί αντιπροσωπείας που θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τους υπαλλήλους του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, στο Μπαλί, την τρέχουσα εβδομάδα.
Ο πρωθυπουργός κ. Imran Khan, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Κυριακή, επέρριψε τις οικονομικές δυσκολίες στην προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ δεν απέκλεισε και οικονομική βοήθεια από φιλικές χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης