Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Οι τρεις μεγάλες απειλές για τα κέρδη των εισηγμένων της Wall Street

Goldman Sachs: Οι τρεις μεγάλες απειλές για τα κέρδη των εισηγμένων της Wall Street
Η Goldman Sachs επισημαίνει τους κινδύνους για τα εταιρικά κέρδη στις ΗΠΑ
Οι εμπορικές διαμάχες μεταξύ Κίνας και Ουάσιγκτον, ο πληθωρισμός των μισθών αλλά και ολοένα αυξανόμενα επιτόκια, αποτελούν τους τρεις μεγάλους κινδύνους για τα εταιρικά κέρδη των εισηγμένων της Wall Street, εκτιμά σε ανάλυσή της η Goldman Sachs.
Σύμφωνα με την αμερικανική τράπεζα, οι εμπορικοί δασμοί θα έχουν ελάχιστο αντίκτυπο στα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου 2018 για τις περισσότερες εταιρείες, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτών δεν επιβλήθηκε παρά μόνο αργά το τρίμηνο.
Ωστόσο, υπογραμμίζεται, οι επιπτώσεις θα φανούν τα επόμενα δύο τρίμηνα.
Ενδεικτικά, σε περίπτωση περαιτέρω έντασης και ενδεχόμενης επιβολής δασμών ύψους 25% σε όλα τα κινεζικά προϊόντα από τις ΗΠΑ, τα συνολικά κέρδη ανά μετοχή θα διαμορφωθούν στα 159 δολάρια, έναντι βασικής πρόβλεψης 170 δολαρίων.
Για το τρέχον έτος, η επίδοση ενδέχεται να φθάσει και τα 178 δολάρια ανά μετοχή.
Σε ό,τι αφορά το κόστος εργασίας, η τράπεζα αναφέρει πως οι επιχειρήσεις θα πρέπει να αυξήσουν τις αποδοχές των εργαζομένων προκειμένου να καλύψουν τις κενές θέσεις., όπως έπραξε, πχ, πρόσφατα η Amazon.
Τέλος, τα υψηλότερα επιτόκια θα επηρεάσουν τα περιθώρια κέρδους για ουκ ολίγες εταιρείες, εξαιτίας του αυξημένου κόστους δανεισμού, εν μέσω εκτόξευσης και στην απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου ΗΠΑ, σε άνω του 3,2%.
Σύμφωνα με τη Goldman, τα εταιρικά κέρδη στον δείκτη S&P 500 θα ενισχυθούν κατά 21% το τρίτο τρίμηνο 2018, σε ετήσια σύγκριση, από 24% και 26% τα δύο προηγούμενα τρίμηνα, αντίστοιχα.
Η μεγαλύτερη βελτίωση μεγεθών παρατηρείται σε ενέργεια και υγεία, σημειώνει η αμερικανική τράπεζα.
Τα διαγράμματα της έκθεσης:






www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης