Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ράλι για τον δείκτη Bovespa της Βραζιλίας μετά τη επικράτηση στον α' γύρο των εκλογών του Bolsonaro

Ράλι για τον δείκτη Bovespa της Βραζιλίας μετά τη επικράτηση στον α' γύρο των εκλογών του Bolsonaro
Ανοδικά και το real Βραζιλίας με κέρδη άνω του 2% έναντι του δολαρίου ΗΠΑ
Τη μεγαλύτερη άνοδο για διάστημα άνω των δύο ετών σημειώνει ο Bovespa, βασικός δείκτης του Χρηματιστηρίου της Βραζιλίας, καθώς η επικράτηση του Jair Bolsonaro στον α’ γύρο των προεδρικών εκλογών φαίνεται ότι ικανοποιεί πλήρως τους επενδυτές.
Ο Bovespa «άνοιξε» τη σημερινή (8/10) συνεδρίαση με άνοδο της τάξης του 5,5%, ενώ περί της 18.00 ώρα Ελλάδας ενισχύονταν κοντά στο 4%.
Παράλληλα το ETF, iShares MSCI Brazil  εμφάνισε κέρδη 7,2%, δηλαδή τα υψηλότερα από τις 17 Μαρτίου 2016 (είχε ενισχυθεί 8,9%).
 
Σημειώνεται ότι ο Bolsonaro κατέκτησε το 46,7% των ψήφων στον α’ γύρο των εκλογών που έγιναν την Κυριακή 7 Οκτωβρίου, ενώ ο β’ γύρος θα πραγματοποιηθεί στις 28 Οκτωβρίου 2018 και για να αναδειχθεί κάποιος νικητής θα πρέπει να κατακτήσει άνω του 50% των ψήφων.
Οι επενδυτές «ψηφίζουν» υπέρ της οικονομικής ατζέντας που έχει ανακοινώσει ο Bolsonaro, στα πλαίσια της οποίας έχει ανακοινώσει ότι η Κεντρική Τράπεζα της Βραζιλίας θα καταστεί πλήρως ανεξάρτητη, ενώ θα υπάρξουν και ιδιωτικοποιήσεις κρατικών επιχειρήσεων.
Επίσης έχει υποσχεθεί ότι θα πατάξει τη διαφθορά.
Ράλι σημειώνει και το ρεάλ Βραζιλίας έναντι του δολαρίου, με άνοδο 2% στα 3,75 ρεάλ ανά δολάριο, με τον Joao Ribeiro, αναλυτή αγορών συναλλάγματος της Nomura να εκτιμά ότι η ανοδική πορεία του νομίσματος της Βραζιλίας θα συνεχιστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης