Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής: Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε έλεγχο - Ας γίνει διερεύνηση σε όλα τα επίπεδα

Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής: Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε έλεγχο - Ας γίνει διερεύνηση σε όλα τα επίπεδα
«Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε έλεγχο», σχολίαζαν από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, μετά την απόφαση της Ξένης Δημητρίου για προκαταρκτική εξέταση.
Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε να διερευνηθούν οι καταγγελίες για κακοδιαχείριση των κονδυλίων για το προσφυγικό προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκομένων αδικημάτων.
«Θεωρούμε τους ελέγχους επιβεβλημένους αλλά και ευπρόσδεκτους.
Ας γίνει διερεύνηση σε όλα τα επίπεδα», ανέφεραν ακόμη πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

H εισαγγελική παρέμβαση

Τα δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με κακοδιαχείριση στα κονδύλια για το προσφυγικό - μεταναστευτικό στην Ελλάδα προκάλεσε την παρέμβαση της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου.
Ειδικότερα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έδωσε παραγγελία στην επικεφαλής των Οικονομικών Εισαγγελέων Μαριάννα Ψαρουδάκη να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση προκειμένου διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών και η τυχόν διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκομένων αδικημάτων.
Ήδη, η Μαριάννα Ψαρουδάκη, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε να καλεί μάρτυρες μεταξύ αυτών τον αντιστράτηγο ε.α. Ανδρέα Ηλιόπουλο, διευθυντή της υπηρεσίας υποδοχής και ταυτοποίησης προσφύγων, μετά τις καταγγελίες του για κακοδιαχείριση στο μεταναστευτικό από τον
κρατικό μηχανισμό συμπεριλαμβανομένου του υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Η έρευνα διατάχθηκε μετά από δημοσιεύματα του Τύπου, στα οποία μεταξύ των άλλων, περιέχουν συνέντευξη του διευθυντή της Διεύθυνσης Υποδοχής και Ταυτοποίησης του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ανδρέα Ηλιόπουλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης