Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βραζιλία: Η νίκη του εθνικιστή Bolsonaro ωθεί υψηλότερα μετοχές και real

Βραζιλία: Η νίκη του εθνικιστή Bolsonaro ωθεί υψηλότερα μετοχές και real
Τα βραζιλιάνικα assets «καλωσορίζουν» τη μεγάλη νίκη του Bolsonaro
«Ανακουφισμένοι» από την ξεκάθαρη νίκη του εθνικιστή Jair Bolsonaro στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της Βραζιλίας, εμφανίζονται οι επενδυτές, με τις μετοχές και το νόμισμα της Βραζιλίας να σημειώνουν σήμερα (8/10/2018) ισχυρά κέρδη.
Οι επενδυτές αγόρασαν την περασμένη Παρασκευή μετοχές του δείκτη Ibovespa, προκειμένου να προστατευτούν από μια πιο όχι και τόσο μεγάλη νίκη του Bolsonaro.
Ωστόσο, με καταμετρημένο το 99% των ψήφων, ο Bolsonaro έλαβε το 46% των ψήφων στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, που διεξήχθη την Κυριακή (7/10), έναντι του 29,3% του κεντροαριστερού Fernando Haddad, κάτι που διαβεβαιώνει τους επενδυτές ότι η νίκη του Bolsonaro στον δεύτερο γύρο της 28ης Οκτωβρίου είναι… τελειωμένη υπόθεση.
Τα βραζιλιάνικα assets «καλωσορίζουν» σήμερα τη μεγάλη νίκη του Bolsonaro.
Το real καταγράφει άλμα άνω του 2% έναντι του δολαρίου, στα 3,74/δολάριο.


Την ίδια ώρα, ETF που παρακολουθεί τις βραζιλιάνικες μετοχές σημειώνει άνοδο 7,5% στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2018.


Αναλυτές της Bank of America Merrill Lynch και της J.P. Morgan έσπευσαν να αναβαθμίσουν τις τιμές - στόχους τους για την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Petrobras.
Ειδικότερα, η BAML αναβάθμισε την Petrobras σε «Buy» με τιμή - στόχο τα 20 δολ. ανά μετοχή, ενώ η JPM προέβη σε αναβάθμισή της σε «overweight», στα 17 δολ. ανά μετοχή.
Άλλο αναλυτές εκτίμησαν ότι αν ο Bolsonaro μπορέσει να κερδίσει την υποστήριξη τουλάχιστον μερικών κεντροδεξιών υποψηφίων, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να κερδίσει την προεδρία και να αναλάβει τον έλεγχο μιας οικονομίας που έχει βυθιστεί στη χειρότερη οικονομική κατάρρευση.
Η «πολιτική εκτόξευση» του Bolsonaro, ενός πρώην λοχαγού και νοσταλγού της στρατιωτικής δικτατορίας, σηματοδοτεί μια τεράστια στροφή για την πολιτική ζωή της Βραζιλίας, η οποία τα τελευταία χρόνια είχε αριστερές κυβερνήσεις, αλλά η εκτεταμένη διαφθορά και η εγκληματικότητα έχουν αλλάξει τους πολιτικούς συσχετισμούς.
Ο Bolsonaro κέρδισε την εύνοια των Βραζιλιάνων και για την επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε σε προεκλογική του συγκέντρωση σχεδόν ένα μήνα πριν τις προεδρικές εκλογές ενώ ήταν αυτός που ηγήθηκε του κύματος οργής κατά του πολιτικού κατεστημένου.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης