Κικίλιας: Οι 4 συστημικές τράπεζες πιέζονται ασφυκτικά από τις επιλογές Τσίπρα και Καμμένου

Κικίλιας: Οι 4 συστημικές τράπεζες πιέζονται ασφυκτικά από τις επιλογές Τσίπρα και Καμμένου
Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Βασίλης Κικίλιας
Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο και κατηγόρησε πως το 2014 τίναξε στον αέρα την ελληνική και την ευρωπαϊκή οικονομία, χρέωσε τη χώρα πάνω από 100 δισ. ευρώ, και αφελλήνισε τις ελληνικές τράπεζες εξαπέλυσε ο Βασίλης Κικίλιας επισημαίνοντας με καυστική διάθεση πως ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να πάρει το Νόμπελ Οικονομίας.
Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, ο κ. Κικίλιας είπε πως η τραπεζική κεφαλαιοποίηση έχει πάει στο ναδίρ στα τέσσερα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που η ελληνική οικονομία θα έπρεπε, όπως τόνισε, να έχει ως κινητήρια δύναμη τις τράπεζες, οι οποίες θα δανειοδοτούν υγιείς επιχειρήσεις για να δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας.
«Δεν είναι για τις ορέξεις και τα παιχνίδια του κ. Τσίπρα και του κ. Βαρουφάκη.
Έπαιξαν με την οικονομία, μάς έχουν ακόμη μέσα σε μνημόνια και περιοριστικές δημοσιονομικές πολιτικές, αρνήθηκαν επί 4 χρόνια να χειριστούν το τεράστιο θέμα των κόκκινων δανείων και το έφτασαν την ύστατη ώρα.
Και τώρα συζητάμε για τον κ. Δραγασάκη που μιλούσε για παράλληλο τραπεζικό σύστημα, με τράπεζες σαν την Τράπεζα Αττικής, που θα μπορούσαν να χρηματοδοτούν την οικονομία με "συριζαϊκό" τρόπο.
Ενώ οι 4 συστημικές τράπεζες πιέζονται σήμερα ασφυκτικά από τις επιλογές των κ. Τσίπρα και Καμμένου, που ουσιαστικά λένε ότι θα δώσουν προεκλογικά τα πλεονάσματα για να επιβιώσουν» δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS