Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ανάπτυξη της οικονομίας κατά 0,5% για το γ΄ τρίμηνο 2018 αναμένει η Κεντρική Τράπεζα τς χώρας

Γαλλία: Ανάπτυξη της οικονομίας κατά 0,5% για το γ΄ τρίμηνο 2018 αναμένει η Κεντρική Τράπεζα τς χώρας
Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος της Τράπεζας της Γαλλίας για τον μεταποιητικό κλάδο ενισχύθηκε στις 105 μονάδες τον Σεπτέμβριο 2018
Με ελαφρώς ταχύτερο ρυθμό αναμένεται να αναπτυχθεί η οικονομία της Γαλλίας για το τρίτο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (8/10) στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, τα οποία αποτελούν επί τα βελτίω αναθεώρηση σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον μηνιαίο δείκτη επιχειρηματικής δραστηριότητας της Bank of France, το ΑΕΠ της Γαλλίας αναμένεται να αυξηθεί κατά 0,5% για το τρίτο τρίμηνο του έτους, έναντι των προηγούμενων εκτιμήσεων στο 0,4%.
Παράλληλα, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος που αφορά τον γαλλικό μεταποιητικό κλάδο αυξήθηκε στις 105 μονάδες, έναντι 103 μονάδων τον Αύγουστο του 2018, με την παραγωγή του κλάδου να παραμένει ισχυρή σε όλους τους τομείς, με εξαίρεση την αυτοκινητοβιομηχανία και τα μέταλλα.
Σύμφωνα με την έρευνα, οι επιχειρήσεις του κλάδου αναμένουν ότι η βιομηχανική δραστηριότητα θα συνεχίσειθ να αυξάνεται τουλάχιστον με τον ίδιο ρυθμό για τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους.
Σε ότι αφορά τον αντίστοιχο δείκτη του κλάδου υπηρεσιών, σημειώθηκε επίσης άνοδος, και συγκεκριμένα στις 103 μονάδες, έναντι 102 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, καθώς η δραστηριότητα συνέχισε τη ραγδαία αύξησή της και τον Σεπτέμβριο, ενώ οι επιχειρήσεις αναμένουν περαιτέρω επιτάχυνση τον Οκτώβριο.
Επιπλέον, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος του κατασκευαστικού κλάδου διαμορφώθηκε στις 105 μονάδες τον Σεπτέμβριο, έναντι 104 μονάδων τον Αύγουστο, με τη δραστηριότητα ωστόσο να αναμένεται να επιβραδυνθεί τον Οκτώβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης