Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκτακτη οικονομική βοήθεια αναζητά το Πακιστάν για να αποφύγει το ΔΝΤ

Έκτακτη οικονομική βοήθεια αναζητά το Πακιστάν για να αποφύγει το ΔΝΤ
Xρηματοδότηση από φιλικές χώρες θα αναζητήσει το Πακιστάν, πριν προσφύγει στο ΔΝΤ
Το Πακιστάν είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί ένα νέο δάνειο από το ΔΝΤ αλλά πρώτα θα αναζητήσει άλλες λύσεις, όπως παραδέχθηκε ο πρωθυπουργός της ασιατικής χώρας, Imran Khan.
Όπως είπε σήμερα (7/10/2018) ο Khan, ενδέχεται να ζητήσει τη βοήθεια του ΔΝΤ για να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη κρίση του ισοζυγίου πληρωμών του, αλλά πρώτα θα επιδιώξει χρηματοδότηση από φιλικές χώρες.
Ο Khan ο οποίος ανέλαβε πρωθυπουργικά καθήκοντα τον Αύγουστο του 2018, κατηγόρησε τα οικονομικά δεινά του Πακιστάν την προηγούμενη κυβέρνηση και επανέλαβε την  υπόσχεσή του για την ανάκτηση δισεκατομμυρίων δολαρίων,  υα οποία σύμφωνα με τον ίδιο, διεφθαρμένοι αξιωματούχοι μετέφεραν στο εξωτερικό.
Μέχρι στιγμής έχει διστάσει να ζητήσει από το ΔΝΤ ένα νέο δάνειο έκτακτης ανάγκης που θα είναι η δεύτερη διάσωση της χώρας σε πέντε χρόνια.
Ωστόσο, τα συναλλαγματικά διαθέσιμα μειώθηκαν κατά 627 εκατομμύρια δολάρια στα τέλη Σεπτεμβρίου στα 8,4 δισεκατομμύρια δολάρια, ελάχιστα για να καλύψουν τις αποπληρωμές κρατικών χρεών που οφείλονται μέχρι το τέλος του 2018, σημειώνει το Reuters.
«Μπορούμε να πάμε στο ΔΝΤ για δάνειο για να χειριστούμε τα οικονομικά ζητήματα της χώρας», δήλωσε ο Khan σε δημοσιογράφους.
«Όμως, πρώτα θα προσπαθήσουμε να λάβουμε βοήθεια από άλλες χώρες καθώς ζητήσαμε από  οικονομική βοήθεια από τρία κράτη», πρόσθεσε.
Δεν κατονόμασε τις χώρες από τις οποίες ζήτησε οικονομική βοήθεια  και δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το σχέδιό του.
Κάθε πρόγραμμα διάσωσης του ΔΝΤ περιλαμβάνει όρους για τη μείωση των δημοσίων δαπανών, πρόβλεψη που απειλεί την προεκλογική δέσμευση του Πακιστανού πρωθυπουργού για την οικοδόμηση ενός ισλαμικού κράτους πρόνοιας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης