Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στουρνάρας (ΤτΕ): Δεν συμμετείχα σε σύσκεψη στο Μαξίμου για την χρηματιστηριακή κρίση

Στουρνάρας (ΤτΕ): Δεν συμμετείχα σε σύσκεψη στο Μαξίμου για την χρηματιστηριακή κρίση
Διαβεβαιώνω ότι καμία από τις 4 συστημικές τράπεζες δεν έχει πρόβλημα
Διαψεύδει τα δημοσιευματα που τον ήθελαν να έχει περάσει την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου ώστε αν συμμετέχει σε σύσκεψη με τον πρωθυπουργό με αφορμή την πρόσφατη κρίση του ελληνικού χρηματιστήριου ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιάννης Στουρνάρας.
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, που επικαλείται συνομιλίες στενών συνεργατών του Γιάννη Στουρνάρα, ο διοικητής της ΤτΕ ουδέποτε εκλήθη από την κυβέρνηση να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.
«Το πρόβλημα είναι χρηματιστηριακό και όχι τραπεζικό» φέρεται να είπε ο κεντρικός τραπεζίτης, σύμφωνα με συνομιλητές του που επικαλείται το δημοσίευμα.
Επιπλέον υπογραμμίζεται ότι ο κ Στουρνάρας ουδέποτε έλαβε τηλεφώνημα από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Ο μόνος που του τηλεφώνησε ήταν ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, στον οποίον προ ολίγων ημερών μεταβιβάστηκε η ευθύνη των τραπεζών.
Ωστόσο, ούτε ο κ. Φλαμπουράρης, με τον οποίον συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις, δεν κάλεσε τον κ. Στουρνάρα στην έκτακτη σύσκεψη του Μαξίμου την περασμένη Τρίτη.
Άλλωστε, το ζήτημα δεν ήταν της αρμοδιότητάς του.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, φέρεται να είπε σε συνεργάτες του:
«Θεωρώ ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με τις τράπεζες. Έχουν περάσει τα πλέον αυστηρά stress test.
Δεν έχει αλλάξει τίποτα στον σχεδιασμό μας. Τα χρηματιστήρια έχουν σκαμπανεβάσματα. Υπάρχει μια διεθνής αναταραχή λόγω της ανόδου των επιτοκίων διεθνώς. Η Ελλάδα επηρεάζεται περισσότερο από αυτή την κατάσταση».
Σχολιάζοντας τις επιθέσεις που δέχθηκε από κυβερνητικά στελέχη όπως ο Νίκος Παππάς για τη "σιωπή" του, στην κρίση του χρηματιστηρίου ο κ. Στουρνάρας πρόσθεσε σε συνομιλητές του:
«Ποτέ ένας κεντρικός τραπεζίτης δεν σχολιάζει χρηματιστηριακές εξελίξεις και τις κινήσεις των τραπεζικών μετοχών, τη στιγμή μάλιστα που δεν είναι δουλειά του. Διαβεβαιώνω ότι καμία από τις 4 συστημικές τράπεζες δεν έχει πρόβλημα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης