Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε προσφυγικό καταυλισμό μετατράπηκε η πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη - Έντονες οι διαμαρτυρίες πολιτών

Σε προσφυγικό καταυλισμό μετατράπηκε η πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη - Έντονες οι διαμαρτυρίες πολιτών
Οι πρόσφυγες από το Ιράν και το Ιράκ περιμένουν από την αστυνομία να τους συλλάβει για να τους δώσει τα απαραίτητα έγγραφα να ζητήσουν άσυλο
Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες των κατοίκων της Θεσσαλονίκης για τη δημιουργία ενός πρόχειρου καταυλισμού προσφύγων στην κεντρική πλατεία της πόλης την Αριστοτέλους.
Δεκάδες μετανάστες έστησαν χθες βράδυ (6/10) τους υπνόσακους τους μέσα στην πλατεία Αριστοτέλους για να κοιμηθούν.
Οι περίπου 50 πρόσφυγες από το Ιράν και το Ιράκ όπως αναφέρουν, περιμένουν από την αστυνομία να τους συλλάβει και να τους δώσει τα απαραίτητα έγγραφα για να ζητήσουν έπειτα άσυλο.
Κάποιοι εξ αυτών, όπως η οικογένεια του Μαχμούντ, παρέμειναν όλο το βράδυ στην Αριστοτέλους για να μπουν στο Αστυνομικό Τμήμα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται τέτοιο περιστατικό στην καρδιά της Θεσσαλονίκης. Το τελευταίο διάστημα ομάδες μεταναστών συγκεντρώνονται έξω από το Α.Τ. Λευκού Πύργου, προκειμένου να συλληφθούν.


Ο Μαχμούντ ανέφερε μιλώντας στη Voria.gr πως ο ίδιος και οικογένειά του παρέμειναν για λίγες μέρες στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά, όπου η κατάσταση όμως ήταν πολύ κακή.
«Κοιμόμασταν στο πάτωμα γιατί το κάμπ ήταν γεμάτο», τόνισε.
οι αρχές δεν έχουν πάρει ακόμη θέση στο ζήτημα ενώ πολλοί κάτοικοι της πόλης ζητούν από το Δήμαρχο Μπουτάρη να επαλειφθεί του θέματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης