Τελευταία Νέα
Διεθνή

Skynews: Δωρεά της βασίλισσας Ελισάβετ στην Ινδονησία που επλήγη από τον φονικό σεισμό και το τσουνάμι

Skynews: Δωρεά της βασίλισσας Ελισάβετ στην Ινδονησία που επλήγη από τον φονικό σεισμό και το τσουνάμι
Ο αριθμός των νεκρών στην Ινδονησία είναι 1.649, ενώ ακόμα αγνοούνται 265 άνθρωποι
Η βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ έκανε ιδιωτική δωρεά στην Ινδονησία, που την περασμένη εβδομάδα επλήγη από τον καταστροφικό σεισμό και το φονικό τσουνάμι που ακολούθησε, όπως αναφέρει το Skynews.
To Mπάκιγχαμ ανακοίνωσε ότι η βασίλισσα έδωσε χρήματα στην Επιτροπή Άμεσης Επέμβασης σε Καταστροφές, που ψάχνει για επιζώντες, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό στα 6 εκατ. στερλίνες.
Δεν έγινε γνωστό ποιο ήταν το ποσό που δώρισε η βασίλισσα.
Ο αριθμός των νεκρών στην Ινδονησία είναι 1.649, ενώ ακόμα αγνοούνται 265 άνθρωποι, μετά τον σεισμό των 7,5 Ρίχτερ και το τσουνάμι που ακολούθησε στο νησί Sulawesi.
Σύμφωνα με τις υπηρεσίες βοήθειας τουλάχιστον 200.000 άνθρωποι χρειάζονται τρόφιμα και καταφύγιο.
Την περασμένη Τετάρτη 3/10 η βασίλισσα Ελισάβετ είχε εκδώσει ανακοίνωση που έλεγε πως "είμαι πολύ λυπημένη για τον σεισμό και το τσουνάμι στο Sulawesi, ειδικά από τη στιγμή που συνέβησαν λίγο καιρό μετά τον σεισμό στο Lombok.
Ο πρίγκιπας Φίλιππος και εγώ στέλνουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια σε όλους όσοι επηρεάστηκαν από την καταστροφή, αλλά και στις οικογένειές τους".
Η RAF (πολεμική αεροπορία της Βρετανίας) έχει ήδη παραδώσει 17,5 τόνους προμηθειών στην Ινδονησία.
Το φορτίο περιλαμβάνει 1.280 εξαρτήματα καταφυγίων και άλλα 288 εξαρτήματα υγιεινής, ένα πακέτο συνολικού κόστους 3 εκατ. στερλινών.
Παραδόθηκαν επίσης ένα ειδικά εξοπλισμένο φορτηγό που ανοίγει δρόμο, έτσι ώστε να περάσει η ανθρωπιστική βοήθεια προς αποκομμένες εξαιτίας του σεισμού περιοχές.
Διατέθηκαν και άλλα φορτηγά, όπως και ένας πύργος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για να επιταχυνθεί η παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας.
Έχουν εξασφαλιστεί, τέλος, δωρεές από 14 ανθρωπιστικές οργανώσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο για όσους έμειναν άστεγοι και χρειάζονται άμεσα τρόφιμα, νερό και καταφύγιο και ο κόσμος ενθαρρύνεται για να δώσει ακόμα περισσότερα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης