Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αχτσιόγλου: Θέτουμε στο επίκεντρο τη νέα γενιά, υλοποιώντας 5 προγράμματα για 31.500 νέους ανέργους επιστήμονες

Αχτσιόγλου: Θέτουμε στο επίκεντρο τη νέα γενιά, υλοποιώντας 5 προγράμματα για 31.500 νέους ανέργους επιστήμονες
Mέχρι την άνοιξη του 2019, «υλοποιούμε 11 προγράμματα για 88.500 ανέργους, συνολικού προϋπολογισμού 632 εκατομμυρίων ευρώ», ανέφερε η Ε. Αχτσιόγλου
Μέχρι την άνοιξη του 2019, «υλοποιούμε 11 προγράμματα για 88.500 ανέργους, συνολικού προϋπολογισμού 632 εκατομμυρίων ευρώ», ανέφερε σε δήλωσή της στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η υπουργός Εργασίας,  Έφη Αχτσιόγλου.
Ο σχεδιασμός, σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, περιλαμβάνει, μέχρι το Α' τρίμηνο του 2019, την προκήρυξη 11 νέων προγραμμάτων, συνολικού προϋπολογισμού 632.500.000 ευρώ, τα οποία θα απευθύνονται σε 88.500 ανέργους.
Η κ. Αχτσιόγλου δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η στόχευση της κυβέρνησης για ένα διαφορετικό αναπτυξιακό και παραγωγικό μοντέλο για τη χώρα την επόμενη των μνημονίων, αντανακλάται στο σχεδιασμό των προγραμμάτων για την καταπολέμηση της ανεργίας.
Όπως δήλωσε η κ. Αχτσιόγλου μέχρι την άνοιξη του 2019, «υλοποιούμε 11 προγράμματα για 88.500 ανέργους, συνολικού προϋπολογισμού 632 εκατομμυρίων ευρώ», ενώ «θέτουμε στο επίκεντρο τη νέα γενιά, υλοποιώντας άμεσα πέντε προγράμματα για 31.500 νέους ανέργους επιστήμονες.
Τα προγράμματα αυτά διασφαλίζουν ότι το υψηλά καταρτισμένο επιστημονικό δυναμικό θα εργαστεί με απολαβές σημαντικά υψηλότερες του κατώτατου μισθού, με στόχο την ανάσχεση και αντιστροφή του brain drain».
Σύμφωνα με την υπουργός Εργασίας, η δημιουργία αξιοπρεπών θέσεων εργασίας, η ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης των εργαζομένων, η βελτίωση του εισοδήματός τους και η καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας, αποτελούν «τον πυρήνα του πολιτικού μας σχεδίου και σε αυτό στοχεύει έμπρακτα κάθε μας παρέμβαση».
Από την πλευρά του ο υφυπουργός Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος, σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε πως «επιλέξαμε να παρουσιάσουμε τα πέντε αυτά προγράμματα, μέσα από συνολικά 11, τα οποία ανακοινώθηκαν, γιατί αφορούν τους νέους, μία κοινωνική κατηγορία που συμπιέστηκε προς τα κάτω με βίαιο τρόπο στα χρόνια της κρίσης και, ειδικότερα, τους νέους με υψηλό γνωσιακό και επιστημονικό υπόβαθρο, φαινόμενο που συνέβαλε κατεξοχήν στο brain drain.
Δώσαμε μεγαλύτερη έμφαση στα συγκεκριμένα προγράμματα, γιατί οι κλάδοι τους οποίους αφορούν, οι παραγωγικοί τομείς, δηλαδή, πάνω στους οποίους αυτά στηρίζονται, είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με το τρέχον αναπτυξιακό σχέδιο και με το μετασχηματισμό της οικονομίας σε μία κατεύθυνση που ευνοεί και τους συμμετέχοντες, αλλά και την κοινωνία συνολικά.
Συμβάλλουμε, με αυτόν τον τρόπο, στην ενίσχυση της αγοράς εργασίας με όλα εκείνα τα δυναμικά κομμάτια του πληθυσμού, προωθώντας παράλληλα ένα πλαίσιο προστασίας της εργασίας».
Υπογράμμισε δε, πως «αλλάζουμε το τοπίο, δίνοντας έμφαση στη γνώση και την εξειδίκευση ως μοχλό μίας δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης για όλες και όλους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης