Γαλλία: Εγείρει κινδύνους κλιμάκωσης του πολέμου στη Συρία η ενίσχυση του Assad με ρωσικά αντιαεροπορικά S - 300

Γαλλία: Εγείρει κινδύνους κλιμάκωσης του πολέμου στη Συρία η ενίσχυση του Assad με ρωσικά αντιαεροπορικά S - 300
Η Γαλλία σημειώνει με ανησυχία την παράδοση από τη Ρωσία εξελιγμένων αντιαεροπορικών μέσων προς όφελος του συριακού καθεστώτος
Την αντίθεση της στην ανάπτυξη συστοιχιών αντιαεροπορικής άμυνας S-300 από τη Ρωσία στο έδαφος της Συρίας εξέφρασε η Γαλλία τονίζοντας ότι εγείρει τον κίνδυνο κλιμάκωσης της σύρραξης και αποτελεί πρόσκομμα για τις προοπτικές εξεύρεσης πολιτικής λύσης στον επταετή πόλεμο.
Το Γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι «η Γαλλία σημειώνει με ανησυχία την παράδοση από τη Ρωσία εξελιγμένων αντιαεροπορικών μέσων προς όφελος του συριακού καθεστώτος».
Είχε προηγηθεί η γνωστοποίηση από πλευράς Μόσχας ότι ανέπτυξε συστοιχίες του συστήματος πυραύλων εδάφους-αέρος, λίγο καιρό μετά την κατάρριψη ενός ρωσικού κατασκοπευτικού αεροσκάφους τον Σεπτέμβριο.
Η Ρωσία κατηγόρησε το Ισραήλ ότι ευθυνόταν έμμεσα για το επεισόδιο, διότι η συριακή αντιαεροπορική άμυνα άνοιξε πυρ εναντίον ισραηλινών πολεμικών αεροσκαφών που εκτόξευαν πυραύλους, τα οποία χρησιμοποίησαν το ρωσικό κατασκοπευτικό ουσιαστικά σαν ασπίδα για να αποφύγουν τα συριακά πυρά.
«Εν μέσω των εντάσεων στην περιοχή, η παράδοση αυτού του είδους του εξοπλισμού από τη Ρωσία συμβάλλει στο να διατηρείται ο κίνδυνος στρατιωτικής κλιμάκωσης και απομακρύνει την προοπτική πολιτικής επίλυσης της συριακής κρίσης» κατέληξε το γαλλικό ΥΠΕΞ

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS