Τελευταία Νέα
Διεθνή

Vestager (Κομισιόν): Πρόοδος της Google ως προς την αντιμετώπιση των προβλημάτων ανταγωνισμού

Vestager (Κομισιόν): Πρόοδος της Google ως προς την αντιμετώπιση των προβλημάτων ανταγωνισμού
Οι προτάσεις της Google για την ενδυνάμωση του ανταγωνισμού αποδίδουν καρπούς, δήλωσε η ευρωπαία Επίτροπος Ανταγωνισμού, Margrethe Vestager
Οι προτάσεις της Google για την ενδυνάμωση του ανταγωνισμού στις online αγορές αποδίδουν καρπούς, δήλωσε σήμερα (5/10/2018) η ευρωπαία Επίτροπος Ανταγωνισμού, Margrethe Vestager, σε μια ένδειξη ότι ο αμερικανικός κολοσσός θα μπορούσε να αποφύγει περαιτέρω πρόστιμα.
Η μητρική της Google -Alphabet- προσφέρθηκε πέρυσι να επιτρέψει στους ανταγωνιστικές εταιρείες σύγκρισης τιμών να υποβάλλουν προσφορά για διαφημιστικό χώρο στο πάνω μέρος της σελίδας αναζήτησης, δίνοντάς τους την ευκαιρία να ανταγωνίζονται επί ίσοις όροις.
Η Google προσπάθησε με αυτόν τον τρόπο να κατευνάσει τις ανησυχίες των ρυθμιστικών αρχών, μετά το πρόστιμο 2,4 δισ. ευρώ που της επέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την κατηγορία ότι ευνοούσε τη δική της υπηρεσία.
Η μη συμμόρφωση με τις συστάσεις της ΕΕ θα μπορούσε να εκθέσει την Google σε πρόστιμα που θα μπορούσαν να ανέλθουν έως και στο 5% του μέσου ημερήσιου συνολικού κύκλου εργασιών της.
Η Vestager δήλωσε σήμερα ότι παρατηρείται περαιτέρω βελτίωση από τότε που η πρώτη έκθεση της Google τον Ιούνιο έδειξε ότι ορισμένοι ανταγωνιστές έχουν πράγματι επωφεληθεί από τις δράσεις της εταιρείας.
«Είχαμε άλλη μία έκθεση συμμόρφωσης... και βλέπουμε βελτιώσεις στους αριθμούς, αλλά εξακολουθούμε να την παρακολουθούμε πολύ, πολύ στενά και δεν έχουμε λάβει ακόμη απόφαση», δήλωσε η Vestager.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης