Τελευταία Νέα
Διεθνή

Williams (Fed): Σωστή η σταδιακή αύξηση των επιτοκίων, εάν η οικονομία των ΗΠΑ παραμείνει στην τρέχουσα πορεία

Williams (Fed): Σωστή η σταδιακή αύξηση των επιτοκίων, εάν η οικονομία των ΗΠΑ παραμείνει στην τρέχουσα πορεία
Ο πρόεδρος της Federal Reserve της Νέας Υόρκης, John Williams, τόνισε ότι δεν «βλέπει» κανένα σημάδι ισχυρών ανοδικών πληθωριστικών πιέσεων
Εάν η οικονομία των ΗΠΑ παραμείνει στην τρέχουσα πορεία, οι σταδιακές αυξήσεις των επιτοκίων συνιστούν το «σωστό μονοπάτι», δήλωσε σήμερα (5/10/2018) ο πρόεδρος της Federal Reserve της Νέας Υόρκης, John Williams, ενώ πρόσθεσε ότι δεν «βλέπει» κανένα σημάδι ισχυρών ανοδικών πληθωριστικών πιέσεων.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δεν ανησυχεί για τις πληθωριστικές πιέσεις για τα επόμενα 1-2 έτη.
«Δεν βλέπουμε πληθωριστικές πιέσεις, δεν βλέπουμε κανέναν πληθωρισμό», δήλωσε ο Williams.
«Βλέπουμε μια συνεχιζόμενη ισχυρή αύξηση της απασχόλησης και ένα συνεχιζόμενο θετικό οικονομικό μομέντουμ», πρόσθεσε.
Ο Williams τόνισε ότι δεν βλέπει να πλησιάζει μια αντιστροφή της καμπύλης αποδόσεων, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για κίνδυνο ύφεσης.
Ο πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης επεσήμανε ακόμη ότι οι εμπορικοί δασμοί δεν έχουν μέχρι στιγμής σημαντικό αντίκτυπο στην απασχόληση, την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό.
Σχετικά με το λεγόμενο «ουδέτερο επιτόκιο», ο Williams τόνισε ότι η Fed δεν ξέρει ακριβώς πού διαμορφώνεται, ωστόσο υπογράμμισε ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ εξακολουθεί να απέχει ακόμα πολύ από το σημείο όπου τα υψηλότερα επιτόκια θα αρχίσουν να επιβραδύνουν την οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης