Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Απίστευτο: Δηλώνουν πρώτη κατοικία τη Μάνδρα για μόρια στις Πανελλήνιες!

Απίστευτο: Δηλώνουν πρώτη κατοικία τη Μάνδρα για μόρια στις Πανελλήνιες!
Κάποιοι επωφελούνται ακόμη από τις τραγωδίες που συγκλονίζουν την ελληνική κοινωνία
Οι τραγωδίες που έχουν λάβει χώρα στη Μάνδρα, με δεκάδες ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους από τις φονικές πλημμύρες, δε στέκονται αρκετές για να συνετιστούν ορισμένοι.
Όπως κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Παιδειας, Κώστας Γαβρόγλου, το τελευταίο διάστημα στην περιοχή της Μάνδρας έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι δηλώσεις πρώτης κατοικίας, προκειμένου επιτήδειοι να επωφεληθούν από τις ευεργετικές διατάξεις για τους πλημμυροπαθείς.
Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Αναστάσιου Δημοσχάκη, ο οποίος ζήτησε ειδική μοριοδότηση μαθητών της Σαμοθράκης για την είσοδό τους στα πανεπιστήμια, ο υπουργός Παιδείας είπε προς έκπληξη πολλών βουλευτών:
«Θα σας πω για τη Μάνδρα κάτι το οποίο πολλές φορές δεν μας τιμά ως κοινωνία.
Προχωρήσαμε στην ευνοϊκή διάταξη.
Ανακαλύπτουμε, λοιπόν, ότι υπάρχουν αλλαγές μόνιμης κατοικίας στη διάρκεια αυτού του διαστήματος.
Άνθρωποι που ήταν αλλού, στα καλά καθούμενα εμφανίζονται ξαφνικά με μόνιμη κατοικία στη Μάνδρα.
Λέω λοιπόν ότι υπάρχει ένα ποσοστό στην κοινωνία μας που κάθε φορά προσπαθεί να εκμεταλλευθεί μια διάταξη που ο πυρήνας της είναι καλός».
Πράγματι, με απόφαση του Κώστα Γαβρόγλου, στις 23/8/18, οι υποψήφιοι από τις περιοχές της Μάνδρας, της Νέας Περάμου και της Κω θα έχουν ειδικό ποσοστό θέσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Το υπουργείο χαρακτηριστικά ανακοίνωσε:
«Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου υπέγραψε την Υπουργική Απόφαση που προβλέπει ειδικό ποσοστό θέσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων από τις περιοχές Μάνδρας, Νέας Περάμου και Κω που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης