Τελευταία Νέα
Διεθνή

WSJ: Οι τράπεζες είναι το αδύναμο σημείο της Ιταλίας στη μάχη κατά των Βρυξελλών

WSJ: Οι τράπεζες είναι το αδύναμο σημείο της Ιταλίας στη μάχη κατά των Βρυξελλών
Μεγάλη η έκθεση των ιταλικών τραπεζών σε κρατικά ομόλογα
Ως το αδύναμο σημείο της Ρώμης απέναντι στις Βρυξέλλες, στη μάχη που έχει ξεσπάσει με αφορμή τον προϋπολογισμό του 2019, περιγράφει η Wall Street Journal, τον ιταλικό τραπεζικό τομέα.
«Σκοτώνει την ανάκαμψη του τραπεζικού τομέα.
Κι αυτό θα είναι σοκ για την οικονομία» δηλώνει στη εφημερίδα ο Nicola Nobile της Oxford Economics.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κίνδυνος είναι η επιστροφή της πιστωτικής κρίσης που εκτροχίασε την ανάκαμψη της Ιταλίας μετά την κρίση της ευρωζώνης νωρίτερα αυτή τη δεκαετία.
Από την πλευρά του, η Paola Biraschi αναλύτρια της CreditSights υποστηρίζει ότι «οι τράπεζες πρέπει να λειτουργούν σε ένα σταθερό μακροοικονομικό περιβάλλον εάν η αβεβαιότητα οδηγεί σε risk-aversion, θα είναι πιο δύσκολο για τις τράπεζες να εκδίδουν ομόλογα για τη χρηματοδότηση τους σε προσιτές τιμές ή να εκδίδουν ομόλογα γενικά».

Η εκτόξευση των αποδόσεων των ιταλικών ομολόγων έχει επιβαρύνει το βασικό κεφάλαιο των ιταλικών τραπεζών, σύμφωνα με έρευνα της Credit Suisse.
Σημειώνεται ότι τα λιγότερα κεφάλαια κάνουν πιο δύσκολο το έργο των τραπεζών για τη διαγραφή των κόκκινων δανείων.
Οι αναλυτές της Morgan Stanley λένε ότι η Banco BPM SpA, η Banca Monte dei Paschi di Siena SpA και η UBI Banca SpA, μεταξύ των μεγαλύτερων δανειστών της Ιταλίας, είναι οι πιο ευάλωτοι λόγω της μεγάλης έκθεσης τους στα ιταλικά ομόλογα.
«Η κατάσταση για τις τράπεζες είναι πραγματικά πολύ άσχημη» δήλωσε ο Tom Kinmouth από την ABN Amro Bank.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης