Οικονομία

Πιτσιόρλας: Προσεκτικά βήματα για να αποφευχθεί ο εκτροχιασμός της ελληνικής οικονομίας

Πιτσιόρλας: Προσεκτικά βήματα για να αποφευχθεί ο εκτροχιασμός της ελληνικής οικονομίας
Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι κεντρικό θέμα για την κυβέρνηση είναι η μη εφαρμογή της μείωσης των συντάξεων, κάτι που εκτιμά ότι μπορεί να επιτευχθεί
Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι μικρομεσαίοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ του Ε.Ε.Α., παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιου Πιτσιόρλα.
Ο πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου, η Διοικητική Επιτροπή και τα μέλη του ΔΣ αναφέρθηκαν αναλυτικά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το σύνολο της επιχειρηματικής κοινότητας εξαιτίας της υψηλής φορολογίας, των αυξημένων ασφαλιστικών εισφορών, των μη εξυπηρετούμενων δανείων, της, των προβλημάτων που εμποδίζουν την άμεση απορροφητικότητα κοινοτικών κονδυλίων, της φοροδιαφυγής και άλλων παραβατικών συμπεριφορών που προκαλούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού στο επιχειρείν και ζήτησαν από τον κ. Πιτσιόρλα την άμεση εφαρμογή των εξαγγελιών που έκανε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ σχετικά με τις ελαφρύνσεις των βαρών που επωμίζονται επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες.
Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι κεντρικό θέμα για την κυβέρνηση είναι η μη εφαρμογή της μείωσης των συντάξεων, κάτι που εκτιμά ότι μπορεί να επιτευχθεί.
Τόνισε ότι αυτή τη χρονική στιγμή απαιτούνται προσεκτικά βήματα για να αποφευχθεί η πιθανότητα εκτροχιασμού της ελληνικής οικονομίας, γι αυτό και οι όποιες ελαφρύνσεις θα γίνουν με όριο τα 800 – 900 εκ ευρώ, τουλάχιστον σε πρώτη φάση. Διαβεβαίωσε πάντως ότι υπάρχει ξεκάθαρη διάθεση να ενισχυθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τον κ. Πιτσιόρλα έχει γίνει συνείδηση της κυβέρνησης η ανάγκη για μείωση φόρων και εισφορών που επιβαρύνουν σήμερα επιχειρήσεις και επαγγελματίες, καθώς και η ανάγκη διευθέτησης του υψηλού μη μισθολογικού κόστους.
Για το θέμα του ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού που έθιξαν πολλοί παριστάμενοι, ανέφερε ότι η κυβέρνηση το προσπάθησε πολύ κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, όμως συνάντησε την αντίδραση τους και εκτίμησε ότι μπορεί να επιτευχθεί σε επόμενο στάδιο.
Για τις υψηλές χρεώσεις των συναλλαγών με POS –ένα ακόμα πρόβλημα για επιχειρήσεις και επαγγελματίες- δεσμεύθηκε ότι θα γίνουν συζητήσεις με τις τράπεζες και ότι αναμένονται εξελίξεις, ενώ ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν προγράμματα ενίσχυσης μικρών επιχειρήσεων για την καλύτερη εξοικείωση τους στο ψηφιακό περιβάλλον.
Επίσης ανέφερε ότι θα βελτιωθεί ο νόμος για τα Επιμελητήρια και το ΓΕΜΗ.
Ο πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου ενημέρωσε τον υπουργό ότι πλέον οι υπηρεσίες του Ε.Ε.Α. είναι πλήρως ψηφιοποιημένες κάτι που λειτουργεί προς όφελος των μελών του και τόνισε ότι απαιτείται έμπρακτη διάθεση συνεργασίας απ΄όλους προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα που απειλούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Ο κ. Πιτσιόρλας δεσμεύθηκε ότι θα μελετήσει όλα τα θέματα που έθιξαν τα μέλη του ΔΣ του Ε.Ε.Α. και ότι θα πραγματοποιηθεί σύντομα νέα συνάντηση όπου και θα απαντηθούν όσα ερωτήματα δεν απαντήθηκαν χθες, ενώ σχετικά με τα σενάρια που υπάρχουν σχετικά με τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να γίνουν στο τέλος της 4ετίας, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΕΑ.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης