Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς: Υπήρξε κερδοσκοπική επίθεση στο Χρηματιστήριο – Έπρεπε να είχε παρέμβει ο Στουρνάρας

Παππάς: Υπήρξε κερδοσκοπική επίθεση  στο Χρηματιστήριο – Έπρεπε να είχε παρέμβει ο Στουρνάρας
Ασύμβατα με τα αισιόδοξα οικονομικά μηνύματα τα πολιτικά και οικονομικά προγράμματα τύπου ΔΝΤ και ΝΔ είπε ο κ.Παππάς
Την θέση ότι υπήρξε κερδοσκοπική επίθεση στο ελληνικό Χρηματιστήριο, η οποία είχε και πολιτικές προεκτάσεις διατύπωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Ν. Παππάς, ο οποίος υποστήριξε πως έπρεπε να είχε παρέμβει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Στουρνάρας.
«Ενώ υπάρχουν θετικά μακροoικονομικά μεγέθη, ενώ έχουμε φέρει την οικονομία εκτός μνημονίων με ρυθμούς ανάπτυξης προ κρίσης, με την ανεργία να έχει πέσει 7-8 μονάδες, υπάρχει μια ατμόσφαιρα σε ορισμένους κύκλους που σε κάνει να σκέφτεσαι ότι έχουν πολιτική ασύμβατη με τις θετικές ειδήσεις.
Για να επιβληθούν ορισμένες πολιτικές πρέπει να υπάρξει τρομοκρατία της κοινής γνώμης.
Για να αποδεχθεί η κοινωνία ένα ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ, αυτό μπορεί να της συμβεί μόνο σε καθεστώς τρομοκρατίας και απειλών» είπε μιλώντας στο Real Fm  ο κ.Παππάς, υποστηρίζοντας ότι πολιτικά και οικονομικά προγράμματα τύπου ΔΝΤ και ΝΔ είναι ασύμβατα με τα αισιόδοξα οικονομικά μηνύματα.
«Οι ιδέες περί απελευθέρωσης πλήρως της αγοράς, των ραγδαίων ιδιωτικοποιήσεων και της κατεδάφισης του κοινωνικού κράτους δεν έχουν αποτελέσματα» συνέχισε ο Ν. Παππάς, ενώ απαντώντας για το Υπερταμείο ανέφερε ότι αυτό σαν όρος, περιέχει μια συγκέντρωση της δημόσιας περιουσίας και ορθολογικοποίησής της.
«Αν μια κυβέρνηση θέλει να κάνει ιδιωτικοποιήσεις δεν έχει ανάγκη το υπερταμείο» είπε ο κ.Παππάς, ο οποίος τοποθετήθηκε και στο θέμα της συνάντησης Σπυράκη – Zaev, εκτιμώντας ότι θα υπάρξουν και άλλα επεισόδια.
«Η κα Σπυράκη μπορεί να έχει κάνει και άλλες συναντήσεις.
Όπως υπάρχουν συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη που πιάνουν επενδυτές και λένε «μην έρθετε» έτσι πιάσανε και τον Ζάεφ» τόνισε ο κ.Παππάς, υποστηρίζοντας ότι δεν θα υπάρξει θέμα κυβερνητικής σταθερότητας σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Μάλιστα ο κ.Παππάς υπογράμμισε ότι με την πάροδο του χρόνου και τις εξελίξεις στη γείτονα χώρα, θα πειστούν και οι ΑΝΕΛ ότι η συμφωνία είναι προς το συμφέρον μας, και θα υπάρξει πλειοψηφία στη Βουλή για να ολοκληρωθεί η συμφωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης