Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χατζηδάκης: Τράπεζες και οικονομία προχωρούν με σοβαρή διαχείριση και όχι με ευχές και προσευχές

Χατζηδάκης: Τράπεζες και οικονομία προχωρούν με σοβαρή διαχείριση και όχι με ευχές και προσευχές
Φοβάμαι ότι η κυβέρνηση δεν είναι εξοικειωμένη με βασικές έννοιες του τραπεζικού συστήματος είπε ο κ.Χατζηδάκης
Την θέση πως οι τράπεζες και η οικονομία δεν προχωρούν με ευχές ή προσευχές αλλά με σοβαρή διαχείριση διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κ. Χατζηδάκης, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του ότι η κυβέρνηση δεν είναι εξοικειωμένη με βασικές έννοιες του τραπεζικού συστήματος.
«Πραγματικά ελπίζω να πάει καλά το πράγμα, διότι οι τράπεζες είναι πυλώνας της οικονομίας, δεν υπάρχει οικονομία χωρίς τράπεζες.
Μακάρι να συνεχιστεί η χθεσινή διόρθωση» είπε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Χατζηδάκης αναφερόμενος στο ελληνικό Χρηματιστήριο και ιδιαίτερα στις τραπεζικές μετοχές.
«Όταν ήρθε το νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό από τον κ. Παπαδημητρίου και είχε διαφημιστεί από την κυβέρνηση, ήμουν από αυτούς στη ΝΔ που είπαν στις εσωτερικές μας συζητήσεις ότι δεν πρέπει με τίποτα να το ψηφίσουμε για να μην καταστούμε συνένοχοι της πραγματικά απαράδεκτης διαχείρισης των κόκκινων δανείων από αυτή την κυβέρνηση...
Οι τράπεζες και η οικονομία δεν κυβερνώνται με συνθήματα ούτε με ωραίες διακηρύξεις και καθησυχαστικές δηλώσεις ‘όλα πάνε καλά’, αλλά με ουσιαστικές πολιτικές και ουσιαστικές παρεμβάσεις και αυτό λείπει από την κυβέρνηση.
Η οποία μεταξύ όλων των άλλων, φοβάμαι ότι δεν είναι καν εξοικειωμένη με βασικές έννοιες του τραπεζικού συστήματος» είπε ο κ.Χατζηδάκης.
Κληθείς να σχολιάσει τη συνάντηση Zaev – Σπυράκη, ο κ.Χατζηδάκης είπε ότι «το τι λέμε αποδεικνύεται από τα επίσημα πρακτικά του συμβουλίου αρχηγών των Σκοπίων τα οποία διέρρευσαν και στα οποία φαίνεται ότι η σκοπιανή πλευρά λέει τώρα που έχουμε αυτή την κυβέρνηση ας προχωρήσουμε για να βρούμε μία λύση».
«Λένε ότι εάν υπάρξει μία κυβερνητική αλλαγή στην Ελλάδα και έρθει η ΝΔ, η συμφωνία αυτή δεν θα προχωρήσει.
Επομένως, νομίζω ότι από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα είναι περιττά.
Το λένε οι ίδιοι οι Σκοπιανοί στα πρακτικά τους» είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος εκτίμησε ότι δεν πρόκειται να γίνει περαιτέρω μείωση των συντάξεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης