Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος: Ασφαλισμένη μία στις έξι κατοικίες το 2017

tags :
Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος: Ασφαλισμένη μία στις έξι κατοικίες το 2017
Το 90% σχεδόν της παραγωγής ασφαλίστρων στον κλάδο Περιουσίας προέρχεται από τις Τράπεζες και τα ανεξάρτητα δίκτυα, ενώ μόλις το 9,6% από το δίκτυο agency
Η Υπηρεσία Μελετών και Στατιστικής της ΕΑΕΕ κατέγραψε, μελέτησε και δημοσιοποίησε τα στατιστικά στοιχεία των ασφαλίσεων περιουσίας για το έτος 2017.
Οι συμμετέχουσες ασφαλιστικές επιχειρήσεις στην έρευνα της ΕΑΕΕ είχαν ασφαλίσει περίπου 1,1 εκ. κατοικίες και 228 χιλιάδες λοιπούς κινδύνους στο τέλος του 2017, τη στιγμή που σύμφωνα με την απογραφή που διενέργησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή το 2011, υπάρχουν 4,1 εκ. κτήρια αποκλειστικής ή μικτής χρήσης στην Ελλάδα που χρησιμοποιούνταν για να στεγάσουν, μεταξύ άλλων, 6,4 εκ. κατοικίες.
Για τα παραπάνω συμβόλαια, η συνολική ασφαλισμένη αξία σε ό,τι αφορά την αθροιστική κάλυψη πυρός (κτηρίου και περιεχομένου) και απώλειας κερδών ήταν της τάξεως των €262 δισ., εκ των οποίων €114 δισ. αφορούσαν στην ασφάλιση κατοικιών και €148 δισ. σε λοιπούς κινδύνους.
Για το σύνολο των ανωτέρω συμβολαίων δηλώθηκαν 16,4 χιλιάδες ζημιές και πληρώθηκαν €16,6 εκ. σε αποζημιώσεις, ενώ σχηματίστηκε απόθεμα εκκρεμών αποζημιώσεων ύψους €51,2 εκ.
Όσον αφορά το μέρος της έρευνας για τις αιτίες των ζημιών, για τις περισσότερες σε πλήθος αναφέρονται ως αίτια οι κλοπές, τα καιρικά φαινόμενα και οι θραύσεις σωληνώσεων.
Όμως το μεγαλύτερο μερίδιο των αποζημιώσεων συγκεντρώνει το αίτιο της φωτιάς. Η μέση ζημία (σύμφωνα με την εκτίμηση του πρώτου έτους) έφθασε τα €4.128 (€1.812 για τις κατοικίες, €6.352 για τους λοιπούς κινδύνους).
Ο μερισμός της παραγωγής του κλάδου ανά κανάλι διανομής είχε ως εξής: η συνεργασία με τις τράπεζες συμμετέχει με 44,7% επί του συνόλου, τα ανεξάρτητα δίκτυα (μεσίτες, πράκτορες) συμμετέχουν κατά 42,7%, οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι (ιδιόκτητο δίκτυο) 9,6% και οι απευθείας πωλήσεις 3,0%.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης