Τελευταία Νέα
Διεθνή

Powell (Fed): Ο αυξανόμενος προστατευτισμός θα βλάψει τους εργαζόμενους και την οικονομία των ΗΠΑ

Powell (Fed): Ο αυξανόμενος προστατευτισμός θα βλάψει τους εργαζόμενους και την οικονομία των ΗΠΑ
Ο πρόεδρος της Federal Reserve τονίζει ότι ο τρέχων εμπορικός πόλεμος θα μπορούσε να έχει θετικές και αρνητικές συνέπειες
Τη θέση ότι ο σημερινός εμπορικός πόλεμος μεταξύ των ΗΠΑ και των υπολοίπων χωρών θα μπορούσε να έχει θετικές και αρνητικές συνέπειες για τη χώρας, διατύπωσε ο επικεφαλής της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας, Jerome Powell, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργανώθηκε από το περιοδικό Atlantic.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Federal Reserve, δήλωε΄οτι «εάν ακούσια καταλήγουμε σε μία εποχή προστατευτισμού, όπου οι χώρες επιβάλουν συνεχώς δασμούς η μία στην άλλη, αυτό θα είναι κακό για τους αμερικανούς εργαζόμενους και την αμερικανική οικονομία», προσθέτονας ότι αυτή η εξέλιξη θα μπορούσε να επηρεάσει και τις υπόλοιπες χώρες.
Ωστόσο, ο ίδιος διευκρίνησε ότι εάν οι εμπορικές αντιπαραθέσεις των ΗΠΑ οδηγήσουν σε χαμηλότετους δαμσούς και καλύτερους εμπορικούς κανόνες, «αυτό θα ήταν καλό για εμάς και για τις άλλες χώρες επίσης».
Ερωτηθείς σχετικά με την κριτική που έχει ασκήσει στην τράπεζα ο αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, ο πρόεδρος της Fed δήλωσε ότι ο ίδιος και οι συνάδελφοί του επικεντρώνοντας «στον έλεγχο του ελεγχόμενου», ενώ πρόσθεσε ότι δεν είχε κάποια ιδιωτική συνομιλία με τον αμερικανό πρόεδρο μετά την κριτική που άσκησε.
Ο Jerome Powell δεν προχώρησε σε κάποια νέα δήλωση σε ότι αφορά την πολιτική των επιτοκίων, τονίζοντας ωστόσο ότι «η ταχύτερη αύξηση των επιτοκίων μπορεί να περιορίσει την ανάπτυξη, ενώ η βραδύτερη αύξηση μπορεί να επιτρέψει στην οικονομία να υπερθερμανθεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης