Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Χ. Μεγάλου: Όταν θα ανοίξει παράθυρο ευκαιρίας η Πειραιώς θα αντλήσει κεφάλαια - Η τράπεζα είναι σε συνεννόηση με τον SSM

Χ. Μεγάλου: Όταν θα ανοίξει παράθυρο ευκαιρίας η Πειραιώς θα αντλήσει κεφάλαια - Η τράπεζα είναι σε συνεννόηση με τον SSM
Σε πλήρη συνεννόηση με τον SSM βρίσκεται η Τράπεζα Πειραιώς σύμφωνα με τον Χ. Μεγάλου
H Τράπεζα Πειραιώς θα αντλήσει κεφάλαια όταν θα ανοίξει «παράθυρο ευκαιρίας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Χρήστος Μεγάλου στο πρακτορείο Reuters, τονίζοντας παράλληλα ότι βρίσκεται σε πλήρη συνεννόηση με τον SSM.
«Η Πειραιώς παρακολουθεί τις εξελίξεις στις αγορές, ώστε να εντοπίσει ένα «παράθυρο ευκαιρίας» για την έκδοση ομολόγου», ανέφερε ο Χ. Μεγάλου.
Όπως τόνισε ο CEO της τράπεζας, η Πειραιώς εκπονεί ήδη το σχέδιο ενίσχυσης των κεφαλαίων, όπως έχει ήδη παρουσιαστεί στις αγορές από τα μέσα του 2018.
«Η τράπεζα βρίσκεται σε διαρκή συνεννόηση με τις εποπτικές αρχές (SSM) και παρακολουθεί τις αγορές, ώστε να εντοπίσει το «παράθυρο ευκαιρίας» για την έκδοση ενός μέσου άντλησης κεφαλαίων (non-dilutive capital instrument issuance), με βάση το πλάνο ενίσχυσης των κεφαλαίων», σημείωσε ο κ. Μεγάλου.
Ο Χρήστος Μεγάλου προσπαθεί να επιλύσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα ζητήματα που άπτονται στην Πειραιώς, ωστόσο το γεγονός ότι οι αγορές έχουν κλείσει για τις τράπεζες είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα που πρέπει να επιλυθεί σύντομα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης