Τελευταία Νέα
Speculator

Ισραηλινοί επενδυτές «αλωνίζουν» στο κέντρο της Αθήνας σε αναζήτηση ακινήτων

Ισραηλινοί επενδυτές «αλωνίζουν» στο κέντρο της Αθήνας σε αναζήτηση ακινήτων
Ανάμεσα στις επιλογές τους είναι οι ξενοδοχειακές μονάδες boutique
Σε ανερχόμενη δύναμη εξελίσσονται οι Ισραηλινοί επενδυτές στην αγορά ακινήτων,  οι οποίοι έχουν βάλει στο «στόχαστρο» το κέντρο της Αθήνας
Πρόκειται για τον πιο δυναμικό «παίχτη», ο οποίος αλλάζει τα δεδομένα στην αγορά και κυρίως διαμορφώνει ανοδικές τιμές στην αγορά.
Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ε Real Estates κ Θέμης Μπάκας λέει στο bankingnews ότι οι Ισραηλινοί επενδυτές είναι σε θέση να μεταμορφώσουν το κέντρο της πρωτεύουσας καθώς προετοιμάζουν επενδυτικές κινήσεις που θα τους φέρουν στην πρώτη θέση με βάση την αξία των ακινήτων.
Ο διευθύνων  σύμβουλος της εταιρείας Ε Real Estates υποστηρίζει ότι το ενδιαφέρον των Ισραηλινών δικαιολογείται απόλυτα καθώς έχουν διαπιστώσει ότι πρόκειται για την πιο φθηνή αγορά σε σχέση με άλλες πρωτεύουσες της Ευρώπης. Ανάμεσα στις επιλογές τους είναι οι ξενοδοχειακές μονάδες boutique οι οποίες μπορούν να ενοικιαστούν με βραχυχρόνια μίσθωση αλλά και η δημιουργία φοιτητικών εστιών κοντά σε Πανεπιστήμια.
Το πρότζεκτ των Ισραηλινών περιλαμβάνει την αγορά ακινήτων πέριξ του ιστορικού κέντρου της Αθήνας και στα «σκαριά» υπάρχουν συμφωνίες που θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.
Να σημειωθεί ότι οι Ισραηλινοί επενδυτές αξιοποιούν και το πρόγραμμα της Golden Visa αλλά ξεπερνούν κατά πολύ το όριο των 250.000 ευρώ και διαμορφώνεται σε πρώτη φάση κοντά την περιοχή των 5 εκατ. ευρώ ως αρχική επένδυση.
Η Ελλάδα και η ειδικότερα η Αθήνα πλέον είναι τουριστικός προορισμός για τους ισραηλινούς που φέτος ξεπέρασαν τους 600.000 επισκέπτες.
Η παρουσία των ισραηλινών και στην αγορά ακινήτων συνδέεται άμεσα και με τις άριστες σχέσεις που υπάρχουν ανάμεσα στις δύο χώρες αλλά και στο σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Κύπρος στην Ανατολική  Μεσόγειο.
Αντίθετα οι Κινέζοι αγοραστές ακινήτων κινούνται στα όρια της Colden Visa ενώ ελάχιστες είναι οι εξαιρέσεις  κινέζων επενδυτών που προχωρούν σε αγορά πολυκατοικιών που σκοπό έχουν να τα δώσουν στη συνέχεια προς ενοικίαση  μέσω της πλατφόρμας Αirbnb.
Στη λίστα των ενδιαφερόμενων είναι και οι Τούρκοι οι οποίοι και αυτοί με τη σειρά τους κινούνται με την προοπτική απόκτησης άδειας παραμονής στη χώρα μας και η πρόσβασή τους σε χώρες του Σέγκεν μέσω του ευρωπαϊκού διαβατηρίου.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης