Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το ΕCOFIN αφαιρεί από τη λίστα των «φορολογικών παραδείσων» το Λιχτενστάιν και το Περού

Το ΕCOFIN αφαιρεί από τη λίστα των «φορολογικών παραδείσων» το Λιχτενστάιν και το Περού
Αφαιρούνται από τη λίστα των «φορολογικών παραδείσων» Λιχτενστάιν και Περού 
Την αφαίρεση των Λιχτενστάιν και Περού από τη λίστα «φορολογικών παραδείσων» αποφάσισε σήμερα (2 Οκτωβρίου 2018) το ΕCOFIN (Συμβούλιο Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων), ενώ, παράλληλα, συμφώνησε να αφαιρέσει το Παλάου από τον κατάλογο των μη συνεργαζόμενων φορολογικών δικαιοδοσιών.
Όπως διαπίστωσε το ευρωπαϊκό όργανο, οι δύο χώρες συμμορφώνονται με όλες τις δεσμεύσεις που είχαν αναλάβει στον τομέα της φορολογικής συνεργασίας.
"Το Λιχτενστάιν και το Περού ολοκλήρωσαν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για να συμμορφωθούν με όλες τις αρχές φορολογικής χρηστής διακυβέρνησης που καθορίστηκαν σε επίπεδο ΕΕ και περιγράφονται στα συμπεράσματα που ενέκρινε το Συμβούλιο τον Δεκέμβριο του 2017", ανακοινώθηκε.
Σε ό,τι αφορά στο Παλάου, ανέλαβε δεσμεύσεις σε υψηλό πολιτικό επίπεδο για την αντιμετώπιση των ανησυχιών της ΕΕ.
Οι εμπειρογνώμονες της ΕΕ έχουν αξιολογήσει αυτές τις δεσμεύσεις.
Ως εκ τούτου, το Παλάου μεταφέρθηκε από το παράρτημα Ι των συμπερασμάτων στο παράρτημα ΙΙ, το οποίο περιλαμβάνει τις δικαιοδοσίες που ανέλαβαν επαρκείς δεσμεύσεις για τη μεταρρύθμιση της φορολογικής τους πολιτικής. Η εφαρμογή των δεσμεύσεών της θα παρακολουθείται προσεκτικά από την ομάδα εργασίας του Συμβουλίου που είναι αρμόδια για τη διαδικασία εισαγωγής ("ομάδα κωδίκων δεοντολογίας").
Το Ecofin υπενθυμίζει ότι 6 δικαιοδοσίες παραμένουν στον κατάλογο των μη συνεργαζόμενων δικαιοδοσιών: Αμερικανική Σαμόα, Γκουάμ, Ναμίμπια, Σαμόα, Τρινιντάντ και Τομπάγκο και οι Παρθένες Νήσοι των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης