Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Κατά +0,3% αυξήθηκαν οι τιμές παραγωγού, σε μηνιαία βάση, τον Αύγουστο 2018 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Ευρωζώνη: Κατά +0,3% αυξήθηκαν οι τιμές παραγωγού, σε μηνιαία βάση, τον Αύγουστο 2018 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2017, οι τιμές παραγωγού κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +4,2%
Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές παραγωγού στην Ευρωζώνη για τον Αύγουστο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (2/10) στοιχεία της Eurostat, τα οποία αποδείχθηκαν ελαφρώς ανώτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι βιομηχανικές τιμές παραγωγού ενισχύθηκαν κατά +0,3% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2018, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν η μηνιαία άνοδος να περιοριστεί στο +0,2%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2017, ο δείκτης τιμών παραγωγού στην ενιαία νομισματική ένωση κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +4,2%, έναντι εκτιμήσεων στο +3,9%.
Σε ότι αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μηνιαίας άνοδος διαμορφώθηκε στο +0,5% την ίδια στιγμή που η ετήσια άνοδος ανήλθε στο +4,7%.
Η μηνιαία άνοδος στις τιμές παραγωγού της Ευρωζώνης προήλθε κυρίως από τις τιμές στον τομέα της ενέργειας, οι οποίες ενισχύθηκαν κατά +0,9%, την ίδια στιγμή που οι τιμές στα διαρκή καταναλωτικά αγαθά σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +0,2%.
Εξαιρουμένου του τομέα της ενέργειας, οι βιομηχανικές τιμές παραγωγού παρέμειναν αμετάβλητες σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2018.
Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι τιμές στον ενεργειακό τομέα ενισχύθηκαν κατά +1%, ενώ τα ενδιάμεσα και τα διαρκή καταναλωτικά αγαθά σημείωσαν οριακή άνοδο της τάξεως του +0,1%.
Επιπλέον, οι τιμές παρέμειναν σταθερές στα κεφαλαιουχικά αγαθά και τα μη διαρκή καταναλωτικά αγαθά, ενώ εάν εξαιρεθεί ο τομέας της ενέργειας, οι τιμές ενισχύθηκαν κατά +0,1%.
Μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ, η μεγαλύτερη άνοδος σημειώθηκε στη Ρουμανία (+1%) και τη Λετονία (+2,1%), ενώ αξίζει να σημειωθεί πως όλες οι χώρες κατέγραψαν άνοδο των τιμών σε μηνιαία βάση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης