Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Δεν θα γίνουμε δεκανίκι κανενός – Θα είμαστε ο καταλύτης των εξελίξεων – Επίθεση σε Τσίπρα, Μητσοτάκη

Γεννηματά: Δεν θα γίνουμε δεκανίκι κανενός – Θα είμαστε ο καταλύτης των εξελίξεων – Επίθεση σε Τσίπρα, Μητσοτάκη
Δεν ήταν σωστός ο τρόπος που διαπραγματεύτηκε ο Τσίπρας για το Σκοπιανό, χάθηκε μια σημαντική ευκαιρία είπε η κα.Γεννηματά
Δεν πρόκειται να γίνουμε δεκανίκι κανενός διεμήνυσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, η οποία υπογράμμισε πως το κόμμα της θα είναι ο καταλύτης των εξελίξεων.
«Δεν πρόκειται να μπούμε σε καμία κυβέρνηση απλά και μόνο για να βγουν οι αριθμοί» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 η κα.Γεννηματά, η οποία εξαπέλυσε επίθεση τόσο κατά του Αλέξη Τσίπρα όσο και κατά του Κ. Μητσοτάκη.
«Αφού πέρασε το στάδιο της εξαπάτησης και των αυταπατών, ο κ.Τσίπρας απέδειξε ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί κανένα από τα θέματα που ασχολείται με επιτυχία» τόνισε η κα.Γεννηματά, η οποία άσκησε δριμεία κριτική τόσο για τα θέματα των φυσικών καταστροφών σε Μάνδρα και Μάτι όσο και για τον προϋπολογισμό με το ζήτημα των συντάξεων.
«Αυτό που συμβαίνει είναι πρωτοφανές.
Δεν είναι δυνατόν να κατατίθεται προϋπολογισμός 2 σε 1 και να περιμένουμε από τους θεσμούς να αποφασίσουν για μας, τα «αφεντικά» μας, αποδεικνύοντας ότι τα περί «καθαρής εξόδου» ήταν ψέματα» είπε η κα.Γεννηματά, η οποία σχετικά με το Σκοπιανό κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δεν ήταν σωστός ο τρόπος που χειρίστηκε τη διαπραγμάτευση.
«Με ευθύνη του πρωθυπουργού, αλλά και του Ζάεφ, χάθηκε μια σημαντική ευκαιρία επίλυσης του Σκοπιανού, γιατί ο τρόπος με τον οποίο διαπραγματεύτηκαν δεν ήταν ο σωστός.
Ο κ.Τσίπρας διαπραγματεύτηκε μόνος του, χωρίς να συγκαλέσει το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, όπως επανειλημμένα είχαμε ζητήσει.
Τώρα προσπαθεί να περάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, που είναι μια κακή συμφωνία, χωρίς να έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, από τη στιγμή που ο κυβερνητικός του εταίρος διαφωνεί» υποστήριξε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, η οποία έβαλε και κατά του κ. Μητσοτάκη.
«Δεν θα αφήσουμε τον κ. Μητσοτάκη να φέρει την ανάπτυξη για τους λίγους που επιθυμεί.
Εμείς επιθυμούμε και θα αγωνιστούμε να φέρουμε την ανάπτυξη για όλους» υποστήριξε η κα.Γεννηματά.
Ερωτηθείσα για τις μετεκλογικές συμμαχίες, η κα.Γεννηματά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση την οποία θα αποτελούν, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ.
Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να συμμετάσχει το Κίνημα Αλλαγής σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, είναι μεταξύ άλλων, η κατάργηση του «Νόμου Κατρούγκαλου» για τις συντάξεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης