Τελευταία Νέα
Διεθνή

McKinsey: Αυξημένη ανησυχία από τις επιχειρήσεις για την παγκόσμια και τοπική οικονομία

McKinsey: Αυξημένη ανησυχία από τις επιχειρήσεις για την παγκόσμια και τοπική οικονομία
Αυξημένη ανησυχία από τις επιχειρήσεις για την παγκόσμια και τοπική οικονομία, διαπιστώνεται σε έρευνα της McKinsey
Αυξημένη ανησυχία από πλευράς εταιρικών αξιωματούχων τόσο για την παγκόσμια όσο και την τοπική οικονομία, διαπιστώνει σε έρευνά της (Σεπτέμβριος 2018) η McKinsey.
Η εταιρική εμπιστοσύνη υποχώρησε για τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Σεπτέμβριο, απόρροια των εμπορικών εντάσεων που προκαλούν οι προστατευτικές πολιτικές της κυβέρνησης του Προέδρου Donald Trump.
Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων έθεσε ως μεγαλύτερο κίνδυνο τις εμπορικές εντάσεις, ενώ λιγότερο από το ήμισυ αναμένουν ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης, τόσο εγχώρια όσο και παγκόσμια, να επιταχυνθεί κατά τους επόμενους έξι μήνες.
Το κλίμα είναι ιδιαίτερα αρνητικό στις αναδυόμενες οικονομίες, επισημαίνεται στην έρευνα.
Επίσης, ουκ ολίγοι ερωτηθέντες αναφέρουν τις Ηνωμένες Πολιτείες ως τη χώρα με τις καλύτερες ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις τους, παρά τις χώρες καταγωγής τους ή τις κοντινές οικονομίες.
Το ήμισυ υποστηρίζει ότι οι οικονομικές συνθήκες βελτιώθηκαν σε σύγκριση με ένα εξάμηνο πριν, με τους υπόλοιπους να διαφωνούν.
Σε ό,τι αφορά την παγκόσμια οικονομία, το 38% των ερωτηθέντων υποστηρίζουν ότι οι συνθήκες έχουν επιδεινωθεί τους τελευταίους έξι μήνες, από 26% τον Ιούνιο 2018.
Το 36% των ερωτηθέντων σημείωσε ότι το τρέχον έτος, το εμπόριο μεταξύ των χωρών καταγωγής τους και του υπόλοιπου κόσμου έχει συρρικνωθεί, από 22% τον Ιούνιο.
Αντίθετα, σε Ινδία και Λατινική Αμερική παρατηρήθηκε αύξηση του εμπορίου.
Αναλυτικά:




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης