Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Χωρίς τη συγκατάθεση της Τουρκίας δεν γίνεται κανένα βήμα σε Αιγαίο και Κύπρο

Erdogan: Χωρίς τη συγκατάθεση της Τουρκίας δεν γίνεται κανένα βήμα σε Αιγαίο και Κύπρο
Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο για επιθέσεις στην τουρκική οικονομία
Την άποψη ότι κάθε βήμα στο Αιγαίο και στην Κύπρο θα πρέπει να έχει τη συγκατάθεση της Τουρκίας εξέφρασε ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, μιλώντας στο τουρκικό κοινοβούλιο.
«Πρέπει να επαναλάβω πως στην Κύπρο και στο Αιγαίο δεν μπορεί να γίνει κάποιο βήμα χωρίς την Τουρκία.
Όπως σε κάθε ζήτημα, και στο Αιγαίο και στην Κύπρο η προτίμησή μας είναι το "win-win".
Όσοι οδηγούν το ζήτημα σε σύγκρουση ή σε κρίση θα λογοδοτήσουν πρώτα στο λαό τους» τόνισε.
Αναφερόμενος στην τουρκική οικονομία, ο Erdogan επεσήμανε ότι οι διακυμάνσεις της λίρας δεν αντανακλούν την οικονομική πραγματικότητα αλλά και ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να υπερβεί τις επιθέσεις, όπως τις χαρακτήρισε, στην οικονομία.
Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ακόμη πως αποκαθίσταται η ισορροπία στην οικονομία της Τουρκίας και εξέφρασε την ελπίδα πως οι τεταμένες σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες, που οδήγησαν την Ουάσινγκτον να επιβάλει κυρώσεις και να αυξήσει τους δασμούς, θα βελτιωθούν σύντομα.
Η Άγκυρα και η Ουάσινγκτον έχουν εμπλακεί σε διπλωματική αντιπαράθεση σχετικά με την κράτηση στην Τουρκία του Αμερικανού πάστορα Andrew Brunson.
Παράλληλα, είπε πως η Τουρκία δεν πρόκειται να συμβιβαστεί με τη δημοσιονομική πειθαρχία ούτε θα εγκαταλείψει τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς και ότι σκοπεύει να προσελκύσει ξένες επενδύσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης