Τελευταία Νέα
Speculator

Fasanara Capital: Μετά την Wall Street η μεγαλύτερη φούσκα διεθνώς είναι τα ευρωπαϊκά ομόλογα

Fasanara Capital: Μετά την Wall Street η μεγαλύτερη φούσκα διεθνώς είναι τα ευρωπαϊκά ομόλογα
Ο δείκτης S & P 500 χαρακτηρίζεται ως ο πιο ακριβός χρηματιστηριακός δείκτης στην ιστορία είναι περίπου, 60% πάνω από την ιστορική μέση εύλογη αξία.
Μετά την Wall Street η μεγαλύτερη φούσκα διεθνώς είναι τα ευρωπαϊκά ομόλογα αναφέρει η Fasanara Capital.
Η επενδυτική εταιρία Fasanara Capital αναφέρει ότι υπάρχουν πολλοί δείκτες που καταδεικνύουν ότι η Wall Street είναι ακραία υπερτιμημένη.
Στον μακρύ κατάλογο των στοιχείων ότι η Wall είναι ακριβή προσθέτει και τον δείκτη «Peak PEG Ratio» που δείχνει πόσο ακριβή είναι μια μετοχή σε σχέση με τα κέρδη που παράγει η εταιρία.  
Ο δείκτης αυτής δείχνει ότι οι εταιρίες στις ΗΠΑ έχουν φθάσει στην κορύφωση τους.
Ο δείκτης S & P 500 χαρακτηρίζεται ως ο πιο ακριβός χρηματιστηριακός δείκτης στην ιστορία είναι περίπου, 60% πάνω από την ιστορική μέση εύλογη αξία.



Πόσο ακριβή είναι η αγορά ομολόγων στην Ευρώπη;

Η μεγαλύτερη φούσκα των ομολόγων βρίσκεται στην Ευρώπη, όπου τα πραγματικά και τα ονομαστικά επιτόκια εξακολουθούν να είναι αρνητικά.
Οι αποδόσεις των ομολόγων είναι ιστορικά ευθυγραμμισμένες με τα ποσοστά ανάπτυξης και πληθωρισμού, σύμφωνα με τα βασικά μοντέλα αποτίμησης.
Ο λόγος "Real Rate to Growth Ratio" μας δείχνει ότι τα ομόλογα της Ευρώπης απέχουν 250 με 300 μονάδες βάσης από την πραγματική τους ισορροπία.
Σύμφωνα με την Fasanara Capital κανείς δεν ενδιαφέρεται για τις αποτιμήσεις αυτές τις μέρες στις αγορές.
Υπερισχύει η απληστία το κέρδος μου, οι απώλειές σας.
Ένα διαστρεβλωμένο σύστημα κινήτρων είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για τους διαχειριστές χρημάτων γιατί ο ηθικός κίνδυνος το moral Hazard υποτιμάται.
Οι ρυθμιστικές αρχές, περίεργα, αλλά όχι ασυνήθιστα για την ιστορία, κλείνουν τα μάτια, καθώς «δεν μπορεί να γνωρίζει κανεις μια φούσκα, αλά μόνο εκ των υστέρων».



Ο συστημικός κίνδυνος

Ο συστημικός κίνδυνος στις χρηματοπιστωτικές αγορές αυξάνεται.
Η θεωρία του χάους και η θεωρία της καταστροφής μπορούν να βοηθήσουν στην ανάλυση της τρέχουσας κατάστασης στις αγορές. Χρόνια μνημειώδους ποσοτικής χαλάρωσης και αρνητικών επιτοκίων
Η νομισματική πολιτική επηρέασε τα επενδυτικά πρότυπα και άλλαξε την ίδια τη δομή της αγοράς, που αυτοτροφοδοτείται.
Το 90% των ημερήσιων ροών κεφαλαίων στις ΗΠΑ είναι σήμερα παθητικά κεφάλαια.
Το 90% των funds managers κάνει το ίδιο πράγμα με τους 3 πρώτους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων που ελέγχουν παγκοσμίως 15 τρισεκ. δολάρια ΗΠΑ.
Το 80% της απόδοσης των βασικών δεικτών στην Wall το 2018 οφείλεται μόνο σε 3 μετοχές, του τεχνολογικού κλάδου.
Η αγορά έχει χάσει τη βασική της λειτουργία της ανακάλυψης της πραγματικής αποτίμησης των τιμών, της ικανότητάς της να μαθαίνει και να εξελίσσεται, με μια λέξη, η αγορά έχασε την «ανθεκτικότητα» της.
Λόγω αυτή της νέας κατάστασης στο μέλλον θα δούμε βίαιες κινήσεις στις αγορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης