Τελευταία Νέα
Διεθνή

Coeure (EKT): Απαιτούνται υπεύθυνες δημοσιονομικές πολιτικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις σε εθνικό επίπεδο

tags :
Coeure (EKT): Απαιτούνται υπεύθυνες δημοσιονομικές πολιτικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις σε εθνικό επίπεδο
«Αναμένουμε ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν στο σημερινό επίπεδο τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι του 2019, δήλωσε ο Γάλλος αξιωματούχος
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αναμένει ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν στο σημερινό επίπεδό τους μέχρι το καλοκαίρι του 2019 ενώ αποκλιμάκωση των μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης (QE) θα είναι σταδιακή, όπως τονίζει ο Benoit Coeure μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Taggespiegel.
«Αναμένουμε ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν στο σημερινό επίπεδο τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι του 2019.
Αλλά έχουμε ήδη αρχίσει να μειώνουμε τις καθαρές αγορές περιουσιακών στοιχείων » ανέφερε ο Coeure στην εφημερίδα σε συνέντευξη πο θα δημοσιευθεί αύριο (1/10/2018) και αποσπάσματά της μεταφέρει το Reuters.
Με την αύξηση του πληθωρισμού, η ΕΚΤ σχεδιάζει τερματίσει το σχέδιο αγοράς ομολόγων ύψους 2,6 τρισεκατομμυρίων ευρώ τον Δεκέμβριο του  2018.
Ο Coeure δήλωσε ότι θα χρειαστούν ακόμα δυναμικά νομισματικά κίνητρα για να επιτευχθεί ο στόχος πληθωρισμού της ΕΚΤ στην ευρωζώνη κοντά στο 2%.
«Οι  τιμές αυξάνονται σταδιακά. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει σε μια μέρα», δήλωσε ο Coeure, προσθέτοντας ότι η οικονομία της Ευρωζώνης αποδεικνύεται πολύ ισχυρή.
Απαιτούνται υπεύθυνες δημοσιονομικές πολιτικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις σε εθνικό επίπεδο, η ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης και η ένωση των κεφαλαιαγορών, συνέχισε ο Coeure.
Ερωτηθείς για την Brexit, δήλωσε ότι η ΕΚΤ πρέπει να είναι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα.
«Ομοίως, ο χρηματοπιστωτικός τομέας θα πρέπει να προετοιμαστεί για το χειρότερο: μια μη-συμφωνία για το Brexit», είπε, προσθέτοντας ότι ελπίζει ότι η ΕΕ και η Βρετανία θα μπορέσουν να φτάσουν σε μια συμφωνία που θα επιτρέψει την ομαλή έξοδο της Βρετανίας από την Ένωση.
Ο κ. Coeure είπε επίσης πως, αν και το χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι πολύ πιο ασφαλές από ό, τι πριν δέκα χρόνια και την οικονομική κρίση που το έπληξε, θα πρέπει να γίνει ακόμη αρκετή δουλειά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης