Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συνολικά 1.300 κλήσεις για παροχή βοηθείας λόγω κακοκαιρίας δέχτηκε η Πυροσβεστική – Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει

Συνολικά 1.300 κλήσεις για παροχή βοηθείας λόγω κακοκαιρίας δέχτηκε η Πυροσβεστική – Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει
Σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής, καθώς και στις νήσους Σπέτσες, Πόρο, Ύδρα και Κύθηρα η Πυροσβεστική δέχτηκε 273 κλήσεις για παροχή βοηθείας
Συνολικά 1.300 κλήσεις για παροχή βοηθείας (κοπές δένδρων, αντλήσεις υδάτων και απεγκλωβισμούς ατόμων από οικίες και αυτοκίνητα) λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν χθες και έπληξαν ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής Επικράτειας, έχει δεχτεί μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής, καθώς και στις νήσους Σπέτσες, Πόρο, Ύδρα και Κύθηρα η Πυροσβεστική δέχτηκε 273 κλήσεις για παροχή βοηθείας και  για την αντιμετώπιση των εν λόγω συμβάντων συγκροτήθηκαν 40 συνεργεία με 80 πυροσβεστικούς υπαλλήλους, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 17 απεγκλωβισμοί ατόμων από οικίες και αυτοκίνητα.
Στο νομό Κορινθίας, στην ευρύτερη περιοχή των δήμων Κορινθίων, Βέλου – Βόχας, Σικυωνίων, Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Λουτρακίου – Περαχώρας η Πυροσβεστική δέχτηκε συνολικά 640 κλήσεις για παροχή βοηθείας, μεταξύ αυτών 100 άτομα απεγκλωβίστηκαν από αυτοκίνητα και οικίες. Για την αντιμετώπιση των συμβάντων συγκροτήθηκαν 55 συνεργεία με 141 πυροσβεστικούς υπαλλήλους.
Επίσης, η Πυροσβεστική:
- στο νομό Αργολίδας, στο δήμο Άργους – Μυκηνών δέχτηκε 85 κλήσεις για παροχή βοηθείας, εκ των οποίων απεγκλωβίστηκαν 22 άτομα από αυτοκίνητα και οικίες. Στο δήμο Ερμιονίδας στο Κρανίδι 19 κλήσεις για κοπές δέντρων και αντλήσεις υδάτων, ενώ για το δήμο Ναυπλίου η Υπηρεσία δέχθηκε 8 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων. Για την αντιμετώπιση των συμβάντων συγκροτήθηκαν 28 συνεργεία με 68 πυροσβεστικούς υπαλλήλους.
- στο νομό Μεσσηνίας, στο δήμο Καλαμάτας δέχθηκε 75 κλήσεις κυρίως για κοπές δέντρων στο δήμο Πύλου – Νέστωρος  12 κλήσεις κυρίως για κοπές δέντρων, ενώ για τους Γαργαλιάνους και την Κυπαρισσία5 κλήσεις για παροχή βοηθείας.
- στο νομό Λακωνίας, στο δήμο Σπάρτης δέχθηκε 52 κλήσεις κυρίως για κοπές δέντρων
- στο νομό Φθιώτιδας, στο δήμο Αταλάντης δέχθηκε 44 κλήσεις για παροχές βοηθείας, αναλυτικά 40 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και 4 κλήσεις για κοπές δένδρων.
-στο νομό Ευβοίας, στην ευρύτερη περιοχή του Προκόπιου-Μαντουδίου του δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού δέχθηκε 60 κλήσεις για παροχή βοηθείας, εκ των οποίων ολοκληρώθηκαν 21 απεγκλωβισμοί ατόμων από αυτοκίνητα και οικίες. Για την αντιμετώπιση των συμβάντων έχουν συγκροτηθεί 25 συνεργεία με 60 πυροσβεστικούς υπαλλήλους.
Τέλος, αναφέρει ότι σε επιφυλακή βρίσκονται όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες σε όλη την Επικράτεια.

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων

Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην Αττική, σύμφωνα με ενημέρωση από την αστυνομία, υπάρχει  στα κάτωθι σημεία:
- Κόμβος Οινόης επί της Π.Ε.Ο. Ελευσίνας - Θηβών ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα.
- Έξοδος 1 της Αττικής οδού ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα.
- Αερογέφυρα Μάνδρας επί της Ν.Ε.Ο.Α.Κ. ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα.
- Κόμβος Θριασίου Νοσοκομείου ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα.
-Διασταύρωση Μάνδρας – Μαγούλας, εκτροπή κυκλοφορίας προς την περιοχή της Μαγούλας.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης