Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Στην αρχή ήμασταν σκληροί μετά ερωτευτήκαμε, δήλωσε ο Trump για τον Kim Jong Un

Reuters: Στην αρχή ήμασταν σκληροί μετά ερωτευτήκαμε, δήλωσε ο Trump για τον Kim Jong Un
Τι δήλωσε ο Trump με αφορμή την ανταλλαγή επιστολών με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη  Kim Jong Un
Δεν μπορούσε να κρύψει ο Donald Trump τον ενθουσιασμό του που έφτασε στα ύψη με αφορμή την ανταλλαγή επιστολών με τον Kim Jong Un, με τον Αμερικάνο πρόεδρο να δηλώνει "ερωτευτήκαμε", όπως μεταδίδει το Reuters.
O Τrump και ο Kim υποστηρίζουν ότι θέλουν να συνεργαστούν για την αποπυρηνικοποίηση της κορεάτικης χερσονήσου και είχαν πρόσφατα συνάντηση στη Σιγκαπούρη για να συζητήσουν αυτή την ιδέα.
Πριν γυρίσουν σελίδα στη σχέση τους, οι δύο ηγέτες αντάλλασσαν προσβολές, καθώς η Βόρεια Κορέα ανέπτυσσε πυρηνικά όπλα, ικανά να πλήξουν τις ΗΠΑ.
"Ήμουν σκληρός και εκείνος το ίδιο, αλλά τελικά ερωτευτήκαμε εντάξει;
Όχι, αλήθεια, όμως, μου έγραψε πολύ ωραίες επιστολές" ανέφερε ο Trump σε προεκλογική ομιλία του - για τις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2018 - στη Δυτική Βιρτζίνια.
Οι οπαδοί του γέλασαν και τον χειροκρότησαν, καθώς ο Trump ετοιμάζεται για τη δεύτερη σύνοδό του με τον Kim για το θέμα της αποπυρηνικοποίησης, χωρίς, ωστόσο, να είναι γνωστό πού θα φιλοξενηθεί και πότε θα γίνει.
Παρά το γεγονός ότι έσπασε ο πάγος στις σχέσεις τους, η Βόρεια Κορέα δεν φαίνεται πρόθυμη να παραδώσει στις ΗΠΑ μία πλήρη απογραφή με τα οπλικά της συστήματα.
Τρεις υψηλόβαθμοι Αμερικάνοι αξιωματούχοι υποστήριξαν αυτή την εβδομάδα ότι δεν έχει συντελεστεί καμία πρόοδος για σοβαρές διαπραγματεύσεις σχετικά με τη διακοπή των πυρηνικών και βαλλιστικών προγραμμάτων της Βόρειας Κορέας.
Η Βόρεια Κορέα δεν έχει καν συμφωνήσει στον ορισμό λέξεων  όπως "αποπυρηνικοποίηση", "αμετάκλητη" κ.λ.π. και μπορεί πολύ εύκολα να γίνουν βήματα πίσω στα όσα έχουν επιτευχθεί στις πρώτες συνομιλίες με τις ΗΠΑ.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης