Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Επελαύνει ο τυφώνας Trami στην Ιαπωνία - Τους 50 φτάνουν οι τραυματίες

Reuters: Επελαύνει ο τυφώνας Trami στην Ιαπωνία - Τους 50 φτάνουν οι τραυματίες
Xωρίς ρεύμα έχουν μείνει 300.000 νοικοκυριά
Ένας ισχυρότατος τυφώνας κατευθύνεται προς το κύριο νησί της Ιαπωνίας την Κυριακή 30/9 και οδήγησε στην ακύρωση ή, την αναστολή πτήσεων και δρομολογίων τρένων, ενώ έχει προκαλέσει διακοπές ρεύματος και εκκενώσεις περιοχών, που είχαν πληγεί ξανά, πριν από λίγο καιρό, όπως μεταδίδει το Reuters.
To Διεθνές Αεροδρόμιο της Οσάκα που είχε πλημμυρίσει και στον προηγούμενο τυφώνα, έκλεισε από αργά το βράδυ του Σαββάτου 29/9, ενώ είχε αρχίσει να λειτουργεί σε φουλ ρυθμούς μόλις από τις 21 Σεπτεμβρίου.
Οι αεροπορικές εταιρίες ακύρωσαν πάνω από 930 πτήσεις, ενώ όλα τα τρένα ανέστειλαν τα δρομολόγιά τους για την Κυριακή 30/9.
Η Ιαπωνία έδωσε εντολές εκκένωσης και προειδοποιήσεις για 700 χιλιάδες νοικοκυριά στη νότια και δυτική Ιαπωνία, ενώ πάνω από 300 χιλιάδες νοικοκυριά έχουν διακοπές ρεύματος στην Οκινάβα και στην Κagoshima, όπου τραυματίστηκαν συνολικά 50 άτομα.
Ο τυφώνας Trami είναι κατηγορίας 2 στην 5θμη κλίμακα και κατευθύνεται προς τη βορειοανατολική Ιαπωνία, ακολουθώντας μία παρόμοια διαδρομή με αυτή του τυφώνα Jebi στις αρχές Σεπτεμβρίου 2018.
Ο τυφώνας Jebi ήταν ο ισχυρότερος που έπληξε την Ιαπωνία εδώ και 25 χρόνια, προκαλώντας τις μεγάλες παλίρροιες από το 1961 και πλημμύρισε ακόμα και το αεροδρόμιο της Οσάκα που δεν λειτουργούσε για μέρες.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης